Now Reading:
URBANOVO 2022. Nakon dvije godine pauze u srce Međimurja vratio se Festival Pušipela – župan Posavec: Želja nam je još više turistički ojačati ovaj kraj!
Full Article 2 minutes read

URBANOVO 2022. Nakon dvije godine pauze u srce Međimurja vratio se Festival Pušipela – župan Posavec: Želja nam je još više turistički ojačati ovaj kraj!

Nakon dvije godine korona stanke, jedna od najvećih gospodarsko – turističkih manifestacija kontinentalne Hrvatske vratila se u štrigovski kraj. Ovogodišnje Urbanovo 2022. čitavim nizom sadržaja želi promovirati kulturu pijenja kvalitetnih vina i prezentirati tradicionalnu međimursku kulinarku.

Bogat program podijeljen je na tri dijela: Festival Pušipela kao centralni događaj koji je svečano otvoren u petak i traje do nedjelje, Dane otvorenih podruma te blagdan Svetog Urbana uz Vinski bal.

Kako je najavio predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae” Štrigova David Štampar, uz kušanje vina međimurskih vinara, ponudu jela i OPG-ova, sva tri dana održavat će se i sajam vinarske opreme.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je zadovoljstvo, ali i ponos što se Urbanovo nakon dvije godine stanke vratilo u Štrigovu, srce Međimurja.

-Na taj način pokazujemo ponos na naše vinare i njihove vrijedne ruke koje proizvode kvalitetna vina i svake godine na najvećoj svjetskoj izložbi u Londonu dobivaju nagrade, ulažu u svoje degustacijske kuće i podrume, a proizvodnja vina iz godine u godinu sve je kvalitetnija – rekao je Posavec.

Poručivši kako će udruge u obnovljenom Domu kulture u Štrigovi moći održavati razne manifestacije i izlagati svoje proizvode, župan Posavec naglasio je kako im je želja još više turistički ojačati ovaj kraj.

-To ćemo napraviti izgradnjom vidikovca na Mađerkinom bregu i Prezentacijsko–edukacijskim centrom sv. Jeronima. Prema tome, očekujem jedan turistički boom upravo zahvaljujući Štrigovi i štrigovskom kraju – zaključio je Posavec.

U subotu je na rasporedu novo događanje u sklopu Urbanova – pjenušavi doručak na Mađerkinom brijegu koji će trajati od 9 do 12 sati, a vinari će posjetiteljima nuditi svoje najbolje pjenušce. Nakon toga, od 12 do 19 sati ponovno je na redu Festival Pušipela. U 20 sati počinje Wine&Gastro Urban Night Show gdje će posjetitelji moći uživati u cooking showu celebrityja i vinara, koncertima i ponudi međimurskih vina po promotivnim cijenama.

U nedjelju od 9 sati održat će se Urbanovo Wine Run od Vinske kuće Hadžić pa sve do vinarije Štampar na Mađerkinom Bregu.

tklopotan / www.sjever.hr
13.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.