Now Reading:
“Mali gastro” ovog petka u Zaboku – Zanimljiva manifestacija za osnovnoškolce i roditelje donosi bogat program
Full Article 2 minutes read

“Mali gastro” ovog petka u Zaboku – Zanimljiva manifestacija za osnovnoškolce i roditelje donosi bogat program

Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok najavljuje manifestaciju “Mali gastro” koja će se održati ovog petka od 10 do 17 sati na Zivtovom trgu u Zaboku.

Riječ je o tradicionalnim susretima učenika ugostiteljsko – turističkih škola sjeverozapadne Hrvatske koji se od ove godine održavaju pod okriljem projekta ReCeZa – Regionalnog centra Zabok.

Ova manifestacija dio je aktivnosti europskog projekta ReCeZa, koji djeluje na području Krapinsko – zagorske, Zagrebačke, Karlovačke, Međimurske, Varaždinske i Bjelovarsko – bilogorske županije te grada Zagreba. Za cilj ima promociju strukovnog obrazovanja, kao i zanimanja koja su na tržištu sve traženija – kuhar i konobar te promociju struke i važnosti učenja kroz kreativan i inovativan pristup koji se temelji na radu i praksi.

Osnovnoškolci će na događaju uživati u degustacijama i sommelijerskim radionicama, uzbudljivim natjecanjima u spretnosti, prezentaciji tradicionalnih jela, ali i programu partnerskih strukovnih škola, visokih škola i fakulteta, a roditelji će moći upoznati obrazovne programe. Interaktivnim programom učenici će prezentirati znanja i vještine te strast koju imaju prema svom zanimanju prenijeti mlađim naraštajima pred kojima će se uskoro naći odluka o odabiru srednjoškolskog obrazovanja.

Nakon Malog Gastra, u srijedu 18. svibnja učenici Srednje škole Zabok priredit će piknik u prekrasnom ambijentu vrta dvorca Bračak na kojem će predstaviti svoju školu, struku, znanja i vještine osnovnoškolcima i roditeljima.

– Sigurni smo da će Mali Gastro i ove godine potvrditi sinergiju nastavnika, roditelja, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, ali i profesionalaca, struke i javne zajednice koju stvara i razvija već 18 godina. Projekti poput Malog Gastra kojima je cilj popularizacija zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu te privlačenje novih kadrova koji su traženi na tržištu rada ključni su za uspješnost i konkurentnost hrvatskog turizma -poručili su organizatori.

Više informacija o samom događanju možete potražite na: https://www.facebook.com/rcktuZabok.

www.sjever.hr
11.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.