Now Reading:
STRAVA U ZAGREBU: Osmogodišnjaku vezali štrik oko vrata i vukli ga po igralištu
Full Article 2 minutes read

STRAVA U ZAGREBU: Osmogodišnjaku vezali štrik oko vrata i vukli ga po igralištu

Preplašeni osmogodišnjak s velikom modricom na vratu više se ne usudi ići u školu nakon što su ga na školskom igralištu ozlijedili drugi dječaci, piše Dnevnik.hr. Mama je sve prijavila policiji, a kaže da roditelji druge djece pokušavaju sve relativizirati. Pravobraniteljica već dugo upozorava na rastući problem vršnjačkog nasilja.

– On plače i budi se po noći. Ne želi vidjeti počinitelje. Inače je jako komunikativan. Sad se osjeća sigurno samo doma – prepričava im mama osmogodišnjeg dječaka (podaci poznati redakciji) kako je njezin sin stradao na školskom igralištu početkom svibnja.

Moje dijete su štrikom povlačili za vrat, mogli su ga zadaviti da se nije uspio izvući – nastavlja, još uvijek pod dojmom.

Kaže da je sina ostavila na igralištu dok su u blizini bili drugi roditelji. Djeca su se igrala, a onda se igra, kaže, pretvorila u nasilje.

– Dvojica dječaka su ga povlačila tim užetom. On se držao za ogradu. Jedan je njegov vršnjak, drugi ima 10-ak godina. Navodno su mom sinu govorili da ode doma ako se neće igrati. Dok sam ja naišla, zatekla sam mamu kako urla na svog sina. Moj je bio prestrašen – dodaje.

Sina je potom odvela doma, a kako se i drugi dan žalio da ne može okrenuti vrat, odvela ga je u Klaićevu bolnicu. I tamo je prijavila da su ga vukli užetom.

Na nalazu koji nam je poslala, između ostalog, piše: “Klinički se verificira biljeg od štrika veličine 10 x 2 cm na stražnjoj strani vrata koji peče na dodir“. Piše i da se radi o fizičkom zlostavljanju te da se fotografije proslijede nadležnoj policijskoj postaji.

To je majka i učinila. Dan nakon incidenta otišla je u policiju i prijavila slučaj. U policiji su nam potvrdili prijavu.

– Obavještavamo vas da je 32-godišnjakinja 3. svibnja 2022. godine u službenim prostorijama podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda na štetu njezinog maloljetnog djeteta te su izvidi još uvijek u tijeku. S obzirom na tajnost izvida sukladno članku 206.f. Zakona o kaznenom postupku u ovom trenutku nismo u mogućnosti iznositi nikakve činjenice – naveli su im kratko u odgovoru na upit, ne iznoseći detalje jer se radi o maloljetnim osobama.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

www.sjever.hr / dnevnik.hr
10.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.