Now Reading:
Bedekovčanski borci “Zmajevi” nižu uspjehe – “Iza medalja krije se puno rada jer u pravilu uspijevaju antitalenti koji su veliki radnici”
Full Article 4 minutes read

Bedekovčanski borci “Zmajevi” nižu uspjehe – “Iza medalja krije se puno rada jer u pravilu uspijevaju antitalenti koji su veliki radnici”

Kickboxing klub “Zmaj” iz Bedekovčine sportska je udruga koja trenutno ima 45 registriranih članova, a koji postižu vrhunske rezultate na natjecanjima.

Naime, na nedavno održanom Županijskom kickboxing prvenstvu u pointfightingu i light contactu za sve dobne skupine u Zaboku, klub “Zmaj” nastupio je s osam natjecatelja te osvojio šest zlata, četiri titule županijskih prvaka u pointu te dvije u light contactu, pet srebra i broncu.

– Nakon što smo ove godine putovali na teške i zahtjevne izazove kao što su trodnevni Europski kup u Karlovcu, tri ciklusa državnih prvenstava u Popovači, Opatiji i Bujama, bili smo konačno u prilici boriti se pred domaćom publikom i roditeljima, rodbini i simpatizerima pokazati svoje borbeno umijeće i svoj napredak, te im dočarati na jedan vrlo izravan način svu tu atmosferu i natjecateljski naboj, toliko specifičan u borilačkom sportu – rekao je “alfa i omega” kluba, trener Arpad Jakša dodavši kako su rezultatima koje su postigli na natjecanju jako zadovoljni.

– S obzirom na činjenicu da smo nastupili u relativno neiskusnom i mladom sastavu rezultati su svakako zadovoljavajući. Naime, naš mladi borac Luka Sovec ima svega osam godina, kod nas trenira otprilike osam mjeseci, a u finalu je osvojio prvo mjesto te superiorno nadvladao svog protivnika iz Krapine s 6:0 – objasnio je Arpad Jakša.

Prva mjesta na Županijskom natjecanju u kategoriji pointfighting osvojili su i Sofija Matejaš, Karla Ptičar te Ognjen Ledinščak, dok su u light contactu najuspješniji bili Marija-Antoaneta Hranić i Ognjen Ledinščak.

Državno prvenstvo u kicboxingu organizirano je u ciklusima, a Kickboxing klub “Zmaj” sudjelovao je na natjecanju u Popovači, Opatiji te Bujama. Naime, početkom travnja u Opatiji je održan treći ciklus ovogodišnjih državnih kickboxing prvenstava i to u tatami disciplinama light contact za starije kadete (12-14 godina) i kick light za juniore, te ring disciplini low kick za seniore.

– Naš je klub je nastupio s četiri natjecateljice te su naše nove članice na svojim prvim nastupima na državnim i prvenstvima uopće, uz našu staru “zmajčicu” Anu Sovec, u četiri starta osvojili jedno srebro, dvije bronce i jedno peto mjesto -rekao je Jakša dodavši kako su pak na natjecanju u Bujama nastupili Luka i Ana Sovec.

– Naš je klub “Zmaj” s osvojenim zlatom Luke i srebrom Ane po sveukupnoj uspješnosti u konkurenciji 25 klubova sudionica 10. klub prvenstva. Moram svakako napomenuti kako je naš Luka svojim uspješnim nastupom jako iznenadio te je uvjerljivim pobjedama i odličnim rezultatom bio proglašen i najboljim dječakom prvenstva u pointu, na što sam jako ponosan – istaknuo je Jakša.

No da rezultati ne dolaze sami od sebe te da je iza njih zapravo jako puno rada objasnio nam je ovaj uspješan trener navodeći kako često tu bude i suza i stresa.

Veliki je pritisak na nama, posebno na našim borcima koji su početnici, tako da često bude plača i prije i nakon borbe. U kickboxingu sve se svodi na kontakt i svake sekunde se može primiti udarac te je upravo zbog toga najveći stres upravo u borilačkim sportovima – rekao je Jakša, a upitali smo i ga kako uspijeva održati kontinuitet u osvajanju medalja.

– Rad, rad i samo rad. Trenira se svaki dan i to puno jače i puno žešće nego što je to na natjecanjima kako bi naši borci stvarno bili spremni. U ovom sportu vrlo često pobjeđuje taktika, a ne tehnika i u pravilu uvijek uspijevaju antitalenti, a koji su veliki radnici – zaključio je trener Arpad Jakša.

www.sjever.hr
10.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.