Now Reading:
Varaždinska županija povećala sredstva za vatrogastvo za 55 posto u odnosu na 2019. godinu
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija povećala sredstva za vatrogastvo za 55 posto u odnosu na 2019. godinu

Varaždinska županija za redovitu djelatnost Vatrogasne zajednice Varaždinske županije izdvaja zakonski propisana sredstava iz izvornog proračuna. Županija je, sukladno svojim financijskim mogućnostima, krenula u realizaciju sufinanciranja liječničkih pregleda za operativne vatrogasce, kao i u nabavu dijela vatrogasne opreme, kao što su vatrogasne sirene, agregati za struju, sustav za DDDD vozila i prostora, pumpe za vodu i drugo, prenosi zupan.hr

Također, određeni dio sredstava izdvojen je za pomoć vatrogastvu tijekom epidemije Covida-19 za troškove goriva, ljudstva i osobne zaštitne opreme.

Svečanim prijemom u Gradskoj vijećnici te izložbom vatrogasnih vozila i opreme na Kapucinskom trgu u Varaždinu, varaždinski  vatrogasci obilježili svoj dan.

Priredivši prijem  gradonačelnik grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak naznačili su njihovu veliku ulogu te značaj u društvu.

– Na području svih gradova i općina u županiji ukupno djeluje 120 DVD-ova, 116 teritorijalnih i četiri u gospodarstvu, jedna profesionalna javna vatrogasna postrojba, a to je JVP Varaždin i profesionalna vatrogasna postrojba u gospodarstvu – PVP Varteks Varaždin. Kad sve to zbrojimo, na području Varaždinske županije imamo 9900 vatrogasaca, od čega je 1890 operativnih, 947 pričuvnih, 2101 izvršni, 386 veterana te više od 2500 pripadnika pomlatka i mladeži. To je snaga vatrogastva na našem području – rekao je župan te dodao kako je vatrogastvo stil života i poziv, a uz vatrogasce se svakako vežu sigurnost, humanost, hrabrost i požrtvovnost.

Inače, na području Varaždinske županije Županijska vatrogasna zajednica je organizirana u šest gradskih i 17 općinskih vatrogasnih zajednica te pet dobrovoljnih vatrogasnih društava.

sjever.hr/zupan.hr
09.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.