Now Reading:
Povodom obilježavanja Dana Europe u Čakovcu se održava “I care piknik” – Druženje mladih uz crtanje grafita i dobru glazbu
Full Article 2 minutes read

Povodom obilježavanja Dana Europe u Čakovcu se održava “I care piknik” – Druženje mladih uz crtanje grafita i dobru glazbu

U odličnoj atmosferi, uz crtanje grafita te dobru glazbu u Centru znanja u Čakovcu održava se “I care piknik” kojim će se mladi obilježiti Dan Europe.

Kako je objasnila Marija Stanković iz Europe Direct centra Čakovec, budući da se ove godine obilježava i Europska godina mladih odlučili su se da upriliče druženje mladih kroz piknik te im na taj način omoguće i da pruže podršku Ukrajini u ovim teškim trenucima.

-Pozivamo sve mlade, kao i one koji se tako osjećaju da dođu na naš piknik gdje mogu napisati poruku podrške ukrajinskom narodu, popiti kavu, sjesti na travu te uživati u druženju – rekla je Stanković te se u osvrnula na podršku koju mladi imaju od Europske unije.

– Program koji naši mladi najviše koriste i koji je svakako jedan od najprepoznatljivijih programa podrške Europske unije mladima je Erasmus program. Tu su dakako i razne potpore za zapošljavanje. Europe Direct također je jedan od projekata Europske komisije koji upravo mladima pruža mogućnost da se prvenstveno informiraju o tome što im Europska unija pruža – pojasnila je Stanković dodavši da Europski parlament ima i svoje škole ambasadore.

– U Međimurskoj županiji to su Gimnazija Čakovec i Srednja škola Čakovec, i tu bi mladi kao ambasadori trebali svojim generacijama širiti informacija o Europskoj uniji – zaključila je Stanković.

www.sjever.hr
09.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.