Now Reading:
Dobra vijest za umirovljenike! Evo koliki će iznos energetskog dodatka dobiti
Full Article 2 minutes read

Dobra vijest za umirovljenike! Evo koliki će iznos energetskog dodatka dobiti

Vlada je u veljači objavila da će isplatiti jednokratni energetski dodatak svim umirovljenicima čija mirovina je do 4000 kuna kako bi im ublažila rast cijena energetika. Međutim, pokazalo se da će se kod isplate gledati iznosi mirovina nakon redovitog usklađivanja, što znači da su neki umirovljenici ostali bez dodatka – prenosi večernji.hr.

Kako doznaje portal Mirovina.hr, Vlada će na današnjoj sjednici izmijeniti Odluku o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica porasta cijena energenata na način da iznos ukupnih mirovinskih primanja neće biti isplata u travnju, nego isplata u ožujku.

Promjena odluke znači da svi oni umirovljenici koji su prije usklađivanja imali mirovinu manju od 4000 kuna će dobiti energetski dodatak. Isplata će zbog toga usklađivanja kasniti, ali će sjesti na račune umirovljenika za tjedan dana. U slučaju da Vlada nije promijenila odluku, tada bi bilo oštećeno oko 50 tisuća umirovljenika, a država bi uštedjela oko 14 milijuna kuna.

Tako će onima s mirovinom do 1500 kuna biti isplaćen dodatak u iznosu od 1200 kuna, za one s mirovinom od 1500 do 2000 kuna dodatak će iznositi 900 kuna, oni kojima mirovina iznosi od 2000 do 3000 kuna isplatit će se 600 kuna te oni kojima mirovina iznosi od 3000 do 4000 tisuće kuna primit će jednokratni novčani dodatak od 400 kuna.

www.sjever.hr/www.večernji.hr
06.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.