Now Reading:
U Koprivničko – križevačku županiju stigle čak četiri vrijedne nagrade “Suncokret ruralnog turizma” i posebno priznanje
Full Article 1 minutes read

U Koprivničko – križevačku županiju stigle čak četiri vrijedne nagrade “Suncokret ruralnog turizma” i posebno priznanje

U Hotelu Croatia u Cavtatu na 5. međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu održana je svečanost dodjele nacionalnih nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”.

Kandidati su se ocjenjivali u osam kategorija, a 138 prijavljenih projekata iz 19 županija pokazatelj su velike kvalitete projekata u ruralnom turizmu.

Nakon višemjesečnog obilaska terena i rada stručnog žirija, ocjenjivački sud donio je odluku o dodjeli nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” za 2021. godinu, a u Koprivničko – križevačkoj županiji nagrade su osvojili:

ZLATNA POVELJA u kategoriji “Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru” ide Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci, SREBRNA POVELJA u kategoriji “Turistička seljačka gospodarstva” ide Izletištu Gudan, SREBRNA POVELJA u kategoriji “Craft turizam” ide OPG-u Grošek, BRONČANA POVELJA u kategoriji „Tradicijska (ruralna) domaćinstva“ ide Bakinoj kući za odmor, a POSEBNO PRIZNANJE ZA OČUVANJE AUTOHTONIH SORTI u kategoriji “Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka” dodijeljeno je Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima i Rasadniku Kleščec.

Svečanosti je uz nagrađene prisustvovala pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko – križevačke županije Kristina Sočev.

www.sjever.hr
02.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.