Now Reading:
Pripremite najbolji prvomajski roštilj – iznenadite društvo savršeno mariniranim i pečenim mesom, evo što vam je potrebno
Full Article 2 minutes read

Pripremite najbolji prvomajski roštilj – iznenadite društvo savršeno mariniranim i pečenim mesom, evo što vam je potrebno

Proslava Prvog maja mnogima je nezamisliva bez dobrog roštilja, no malo je onih koji znaju sve tajne pripreme i pečenja mesa.

Ako se roštilj priprema pravilno, hrana je sigurna, zdrava i ukusna, sa znatno smanjenom količinom masnoće, a svaki zalogaj poseban užitak. Koji god način pripreme odaberete, bilo pečenje na klasičnom roštilju na drva ili drveni ugljen ili modernom električnom roštilju savjeti koje donosi Coolinarika pomoći će vam da ove godine iznenadite društvo i pripremite najbolji prvomajski roštilj.

Prije pečenja svakako dobro očistite rešetku, a potom ju namažite uljem ili natrljajte slaninom te položite najmanje 10 – 15 centimetara od izvora topline.

Žar mora biti dovoljno jak da toplina prodre kroz meso. Na roštilju možete peći razne vrste mesa ili povrća, a možete pripremiti i kriške bijelog kruha ili peciva koje je prethodno potrebno premazati masnoćom od pečenja.

Namirnice možete peći i tako da ih zamotate u alufoliju. Nakon nekog vremena odmotajte alufoliju, a namirnicu stavite kraće vrijeme na rešetku kako bi s obje strane dobile boju.

Pripazite da prilikom pečenja na roštilju s mesa ne kaplje masnoća. Sagorijevanjem masnoće na žaru nastaje topao dim koji oblaže namirnicu štetnim spojevima.

Kako bi vaše meso i povrće ove godine bili posebno ukusni, za pripremu marinade bit će vam potrebno 100 ml suncokretovog ulja, 100 ml maslinovog ulja, 100 ml jabučnog octa, 2 žličice soli, 2 češnja češnjaka, 1 žličica papra, pola žličice mljevene crvene paprike i 1 luk.

Luk i češnjak sitno nasjeckajte i pomiješajte sa svim sastojcima. Komade mesa umočite u marinadu, složite ih u posudu, zalijte ostatkom marinade i ostavite na hladnom nekoliko sati. Prije pečenja meso izvadite iz marinade, ocijedite ga i maknute s njega komadiće luka.

www.sjever.hr / coolinarika.com / recipeci.com
01.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.