Now Reading:
FOTOGALERIJA Brojni mališani sudjelovali na sportskom danu u Međimurju – Europskoj regiji sporta 2022.
Full Article 1 minutes read

FOTOGALERIJA Brojni mališani sudjelovali na sportskom danu u Međimurju – Europskoj regiji sporta 2022.

U sklopu proslave Dana Međimurske županije u nedjelju je u središtu Čakovca održan sportski dan. S obzirom da Međimurska županija ove godine, kao jedina hrvatska županija nosi i laskavu titulu Europske regije sporta, ovogodišnji program bio je obogaćen raznim sportskim aktivnostima.

Kako je pojasnio župan Matija Posavec, u okviru proslave svojih dana pripremili su preko 50 manifestacija s kojima su baštinili svoju kulturu, povijest, vrijednosti i identitet, a sport je također dio toga.

-Dan županije prilagodili smo onim najmlađima i na taj način promicali sport, sportska dostignuća i sportske uspjehe naših stanovnika. Tim povodom na Praznik rada u centru grada Čakovca organizirana je prezentacija gotovo svih popularnih i masovnih sportova u kojima smo uspješni – rekao je Posavec.

-Vjerujem da će se stotine i stotine djece okušati u sportu i na taj način biti motivirani da se i u nastavku svog djetinjstva odluče baviti nekim od sportova jer se tako promiče zdrav i kvalitetniji način života – zaključio je čelni čovjek Međimurske županije.

tklopotan / www.sjever.hr
01.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.