Now Reading:
Za pomoć raseljenim Ukrajincima: na Varaždinskom placu održana humanitarna akcija
Full Article 1 minutes read

Za pomoć raseljenim Ukrajincima: na Varaždinskom placu održana humanitarna akcija

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković u subotu je podržao humanitarnu akciju za pomoć osobama iz Ukrajine koja se održala na varaždinskom placu.

U organizaciji Gradske tržnice Varaždin i inicijative „Kad se male ruke slože“, na placu su se prodavali proizvodi domaćih OPG-ova, a sav prihod od prodaje namijenjen je kupnji potrepština za osobe iz ratom zahvaćene Ukrajine koje borave u Varaždinu i okolici.

Zamjenik gradonačelnika također se odazvao humanitarnoj akciji.
-Grad Varaždin uključuje se i podržava sve humanitarne inicijative, a u Varaždinu je organiziran prihvatni centar te su osigurani smještajni kapaciteti za izbjegle osobe. Pomaže se i onima koji su još u Ukrajini, pa je tako prije dva dana u ratom zahvaćeno područje poslana pošiljka s osnovnim potrepštinama, a Grad Varaždin u tu je svrhu izdvojio 50 tisuća kuna. Pozivam sve naše sugrađane da pomognu potrebitima prema svojim mogućnostima – rekao je zamjenik Miroslav Marković.

Zahvalio je OPG-ovima s varaždinskog placa što su se uključili u akciju, kao i organizatorima Predragu Ciglaru iz Gradske tržnice i Irini Helgi Breskvar iz inicijative „Kad se male ruke slože“.

www.sjever.hr/varazdin.hr
23.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.