Now Reading:
Ponavlja se postupak javne nabave RCGO Piškornica u vrijednosti 346,6 milijuna kuna!
Full Article 2 minutes read

Ponavlja se postupak javne nabave RCGO Piškornica u vrijednosti 346,6 milijuna kuna!

Potpisan je ugovor sa zajednicom ponuditelja Maxicon d.o.o. iz Zagreba i Exstructa d.o.o. iz Zagreba, za usluge tehničke pomoći i upravljanja projektom RCGO Piškornica, u vrijednosti 5.890.000 kuna (bez PDV-a). Ugovorena usluga obuhvaća tehničku pomoć u provedbi EU sufinanciranja projekta uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u sklopu projekta RCGO Piškornica te upravljanje projektom za projektiranje i građenje RCGO Piškornica, građenje dvije pretovarne stanice (Zabok i Varaždin) te nad nabavu mobilne opreme.

Nakon provedenih prethodnih savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, pušten je u objavu ponovljeni postupak javne nabave za usluge projektiranja i izgradnje RCGO Piškornica, procijenjene vrijednosti 346.663.831,20 kn (bez PDV-a).

U svrhu dobivanja prihvatljivih ponuda u ponovljenom postupku javne nabave za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji RCGO Piškornica provedene su izmjene dokumentacije o nabavi u odnosu na prvi postupak.

Ključne izmjene dokumentacije o nabavi su: izmjena i snižavanje kriterija stručne i tehničke sposobnosti ponuditelja, izmjena kriterija za bodovanje ekonomski najpovoljnije ponude, uvođenje klizne skale i promjenjivosti cijena, dozvoljavanje izmjena vanjskih dimenzija građevina, snižavanje kriterija uvjeta naručitelja za pojedine dijelove postrojenja (približavanje odredbama, odnosno „duhu“ „žute“ FIDIC knjige) te preraspodjela rizika između Piškornice d.o.o. kao naručitelja i budućeg izvođača radova.

Navedene izmjene učinjene su uvažavajući trenutno stanje u građevinskom sektoru i rast cijena te globalnu ekonomsku situaciju. Ove izmjene omogućit će otvaranje tržišta, odnosno sudjelovanje većeg broja zainteresiranih gospodarskih subjekata, smanjenje potencijalnih rizika za zainteresirane gospodarske subjekte te veću fleksibilnost u projektiranju postrojenja za zainteresirane gospodarske subjekte, a krajnji cilj izmjena je dobivanje prihvatljivih inicijalnih ponuda u postupku javne nabave.

Zahtjevi i kriteriji za funkcionalnost postrojenja i zaštitu okoliša nisu izmijenjeni te provedene izmjene neće utjecati na ključne zahtjeve naručitelja, odnosno sve izmjene provedene su isključivo do te mjere da neće utjecati na funkcionalnost i fleksibilnost postrojenja tijekom rada.   


sjever.hr/rcgo-piskornica.hr
15.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.