Now Reading:
Pripreme za novi Interreg projekt u punom su jeku: načelnik Poljak u Trakošćanu ugostio kolege iz Slovenije
Full Article 2 minutes read

Pripreme za novi Interreg projekt u punom su jeku: načelnik Poljak u Trakošćanu ugostio kolege iz Slovenije

Općina Bednja priprema se za prijavu novog projekta u sklopu programa Interreg Hrvatska – Slovenija, a ovih dana načelnik Damir Poljak u Trakošćanu je ugostio načelnike triju slovenskih općina, predstavnike Sveučilišta Sjever, Pčelarske udruge Čmalico Bednja, Udruge vinogradara Gerico Bednja te slovenskih udruga kako bi se zajedno pripremili za novo programsko razdoblje.

Naime, u Trakošćanu je održana radionica na kojoj je sudionicima predstavljen prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga, a zadovoljstvo što se ova radionica održala upravo u bednjanskom kraju izrazio je i načelnik Poljak.

-Vjerujem da u suradnji s našim prijateljima iz slovenskih općina Videm, Cirkulane i Podlehnik i partnerima iz Hrvatske možemo realizirati mnoge vrijedne projekte koji će za cilj imati razvoj i napredak krajeva s obje strane granice. S obzirom na položaj naše Općine, suradnja sa Slovenijom je prirodna, a zajedno možemo ostvariti puno više nego što možemo sami – poručio je načelnik Poljak.

Radionici su uz načelnika Poljaka prisustvovali i načelnici slovenskih općina Podlehnik, Videm i Cirkulane Sebastian Toplak, Branko Marinič i Antonija Žumbar, Mirko Bistrović iz Hrvatsko – slovenskog društva prijateljstva, Danijel Godić i Milan Vukovski iz Pčelarske udruge Čmalico Bednja, Željko Polančec iz Udruge vinogradara Gerico Bednja i Bojan Šarkanj i Natalija Uršulin – Trstenjak sa Sveučilišta Sjever.

-Drago mi je što smo osim održavanja ove važne radionice kojom se pripremamo za novi natječaj Interreg programa, kolegama iz Slovenije pokazali i djelić čari bednjanskog kraja i bisera kontinentalnog turizma Trakošćana te ih upoznali dijelom naše kulture, običaja i tradicije. Nadam se da je ovo najava odlične buduće suradnje i dobrosusjedskih odnosa – zaključio je načelnik Poljak.

www.sjever.hr
14.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.