Now Reading:
Gradonačelnik Škvarić veselim roditeljima uručio jednokratne novčane potpore za 24 novorođene bebe
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Škvarić veselim roditeljima uručio jednokratne novčane potpore za 24 novorođene bebe

U čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture organiziran je prijem za roditelje novorođene djece.

Gradonačelnik Marijan Škvarić veselim je roditeljima uručio jednokratne gradske novčane potpore za 24 novorođene bebe. Radi se o novčanim potporama u iznosu od 1.500 kuna za prvo dijete, 2.000 kuna za drugo dijete i 2.500 kuna za treće dijete. Prošle godine zabilježen je slučaj kada je za rođenje trojke isplaćen iznos od 10.000 kuna, dok je za blizance potpora iznosila 7.000 kuna.

Dodjela potpora za novorođene bebe je za mene jedna obveza koja mi uvijek predstavlja zadovoljstvo. Grad Lepoglava osim novčanih potpora provodi i druge mjere koje imaju za cilj osigurati ostanak mladih obitelji u našem prelijepom lepoglavskom kraju. Izgradnjom i uređenjem novih vrtićkih prostora omogućeno je da svako dijete s gradskog područja pohađa vrtić i to uz financijsku potporu Grada. Naime, pohađanje vrtića sufinancira se iz gradskog proračuna pri čemu je za neke kategorije pohađanje vrtića besplatno – naveo je Škvarić.

Osim toga, naveo je gradonačelnik, Grad Lepoglava financira nabavku radnih bilježnica za osnovnoškolce kao i održavanje izvanškolskih aktivnosti te nagrade za najuspješnije učenike. Pored toga, Grad sufinancira produženi boravak u školi, pomaže i studentima dajući im gradske stipendije, a mladim obiteljima omogućava se gradnja odnosno kupnja kuće ili stana uz gradsku potporu, a daju se i potpore malim poslovnim subjektima. Majke su navele kako im ova potpora puno znači, pogotovo u ovo vrijeme kada su prisutna poskupljenja osnovnih životnih potrepština.

www.sjever.hr
13.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.