Now Reading:
Šaljite svoje prijedloge – Grad Čakovec objavio Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu priznanja Grada
Full Article 3 minutes read

Šaljite svoje prijedloge – Grad Čakovec objavio Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu priznanja Grada

Grad Čakovec raspisao je javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu priznanja Grada Čakovca u tekućoj godini.

Dodijeljuje se Nagrada Grada Čakovca uza životno djelo i to fizičkoj osobi s prebivalištem u Republici Hrvatskoj za postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Grada Čakovca iz područja gospodarstva, znanosti, kulture, odgoja i obrazovanja, ravnopravnosti spolova, promicanja ljudskih prava, zdravstva i socijalne skrbi, sporta i tehničke kulture, zaštite okoliša te drugih područja društvenog i gospodarskog života.

Zlatnik “Grb Grada Čakovca” dodjeljuje se za dugogodišnji značajan doprinos razvoju i promicanju ugleda i interesa Grada Čakovca. Zlatnik “Grb Grada Čakovca” dodjeljuje se domaćoj ili stranoj fizičkoj ili pravnoj osobi za dugogodišnji rad i doprinos u područjima gospodarstva, znanosti, kulture, odgoja i obrazovanja, ravnopravnosti spolova, promicanja ljudskih prava, zdravstva i socijalne skrbi, sporta i tehničke kulture, zaštite okoliša te drugih područja društvenog i gospodarskog života.

Godišnje nagrade Grada Čakovca mogu se dodijeliti za doprinos i postignuća koja su od osobitog značenja za Grad Čakovec, a ostvarena su tijekom posljednje dvije godine koje prethode godini u kojoj se dodjeljuje nagrada. Godišnja nagrada Grada Čakovca dodjeljuje se domaćoj, stranoj fizičkoj ili pravnoj osobi za postignuća u područjima znanosti, odgoja i obrazovanja, umjetnosti i kulture, sporta i tehničke kulture, gospodarstva, zdravstva i socijalne skrbi te području rada udruga. Za svako od područja navedenih može se dodijeliti jedna Godišnja nagrada Grada Čakovca.

Nagrada “Adama Zrinskog” dodjeljuje se pojedincima, udrugama, ustanovama i drugim pravnim osobama koje su svojim djelovanjem u protekloj godini postigli uspjehe na poljima poticanja obrazovanja, poduzetništva, inovativnosti i društvenog angažmana mladih osoba, znatno pridonijeli afirmaciji politika prema mladima, unaprijedili javne politike koje su usmjerene prema mladima. Nagrada se dodjeljuje i za razvoj prava mladih osoba kao i uključivanje te poticanje mladih osoba da se aktivno uključe u društvene i gospodarske procese u Gradu Čakovcu.

Nagradu mogu dobiti mlade osobe od 15 do 30 godina starosti, koje imaju prijavljeno prebivalište na području Grada Čakovca, ako su svojim djelovanjem pridonijele ostvarivanju navedenih ciljeva na području Grada Čakovca. Udruge, ustanove i druge pravne osobe nagradu mogu primiti ako je njihovo djelovanje uglavnom usmjereno na mlade i za mlade.

Istoj fizičkoj ili pravnoj osobi godišnje se može dodijeliti samo jedno javno priznanje Grada Čakovca. Pravo podnošenja prijedloga Komisiji za dodjelu Nagrade Grada Čakovca za životno djelo, Zlatnika “Grb Grada Čakovca” i Godišnje nagrade Grada Čakovca imaju građani Čakovca, domaće pravne osobe i gradonačelnik Čakovca. Pravo podnošenja prijedloga za dodjelu Nagrade “Adama Zrinskog” imaju građani Čakovca, domaće pravne osobe i gradonačelnik Čakovca.

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja s obrazloženjem i potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Komisiji poštom na adresu Grad Čakovec, Kralja Tomislava 15, s naznakom “Za dodjelu javnih priznanja Grada Čakovca” ili osobno u Grad Čakovec, Kralja Tomislava 15, Čakovec, na urudžbeni zapisnik, ili putem e-maila na cakovec@cakovec.hr ili dragica.kemeter@cakovec.hr, zaključno do 21. travnja 2022.

Ostale informacije u vezi javnog poziva mogu se dobiti u Upravi Grada Čakovca, Kralja Tomislava 15, putem telefona broj 314-960 te putem elektroničke pošte na adresi dragica.kemeter@cakovec.hr.

www.sjever.hr
12.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.