Now Reading:
POUČI ME U Čakovcu kreće novi vrijedan projekt pomoći djeci u udomiteljskim obiteljima
Full Article 1 minutes read

POUČI ME U Čakovcu kreće novi vrijedan projekt pomoći djeci u udomiteljskim obiteljima

Udruga za obrazovanje Roma – “Uzor”, uz partnere na projektu – Udruga udomitelja djece Međimurja, Pučko Otvoreno Učilište Čakovec i Sveučilište u Zagrebu, Učiteljski fakultet – Odsjek u Čakovcu pokrenula je novi vrijedan projekt s ciljem ustroja partnerstva udruga te znanstvenih i obrazovnih ustanova kako bi pomogli djeci u udomiteljskim obiteljima s teškoćama u učenju.

Čestitam svima uključenima u samu ideju, nadolazeće edukacije, promicanje, razvoj i unapređenje kvalitete života, volontiranje i podršku djeci. Njima je ona itekako potrebna – poručila je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

Udruga Uzor zajedno s partnerom Udrugom udomitelja okuplja 28 obitelji koje brinu za 120 djece, a djeca se u udomiteljske obitelj smještaju u prosjeku od 4. do 7. godine života.

-Kada se radi o djeci romske nacionalne manjine, oni često dolaze udomiteljima bez znanja hrvatskog jezika. Na ovaj će se način ublažiti ionako težak položaj te djece i pritom ih naučiti osnove jezika, ali i predmatematičkih i socio-ekonomskih vještina – dodala je gradonačelnica.

www.sjever.hr / FB Ljerka Cividini
11.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.