Now Reading:
Znatno povoljnije nego jučer, vraća nam se sunce!
Full Article 1 minutes read

Znatno povoljnije nego jučer, vraća nam se sunce!

U prvom dijelu dana sa zapada čeka nas postupno smanjenje naoblake, a na jugu će još mjestimice biti kiše i grmljavine, u gorju moguće slabog snijega, najavljuju prognostičari.

Zatim barem djelomice sunčano, no uz razvoj oblaka uglavnom se u unutrašnjosti još očekuju lokalni kratkotrajni pljuskovi. Puhat će većinom umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će jak sjeverni vjetar i bura, podno Velebita i olujna, najprije na sjevernom dijelu postupno slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 6, u gorju i niža, a na Jadranu od 5 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 16 °C, a u gorju hladnije.

Biometeorološke prilike će se osjetno poboljšati u cijeloj zemlji uglavnom već početkom dana, pa će prevladavati razmjerno povoljne do povoljne. Meteoropati će imati dobar san i odmor noću, te dobro raspoloženje danju, a kronični bolesnici će lakše podnositi svoje bolesti. No, kronični bolesnici se trebaju pripremiti na osjetno zahladnjenje u odnosu na prethodni dan, osobito u unutrašnjosti. Poboljšanje biometeoroloških prilika će najkasnije započeti na krajnjem jugu Hrvatske.

www.sjever.hr
10.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.