Now Reading:
Povećanje standarda u zdravstvu jedan od glavnih prioriteta Krapinsko – zagorske županije – Za resor zdravstva, socijalne politike, branitelja, civilnog društva i mladih predviđeno 48,7 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Povećanje standarda u zdravstvu jedan od glavnih prioriteta Krapinsko – zagorske županije – Za resor zdravstva, socijalne politike, branitelja, civilnog društva i mladih predviđeno 48,7 milijuna kuna

Krapinsko – zagorska županija je tijekom 2021. godine u resor zdravstva, socijalne politike, branitelja, civilnog društva i mladih uložila nešto malo manje od 42 milijuna kuna, dok iznos sredstava planiran za ovo područje u 2022. godini iznosi 48,7 milijuna kuna.

Riječ je o povećanju sredstava u iznosu od 7 milijuna kuna, a kako je istaknuto na press konferenciji održanoj u veljači u Krapini, radi se o povećanju koje je uzrokovalo provođenje projekta Dom za žrtve nasilja Novi početak.

Točnije za zdravstvo je predviđeno više od 34 milijuna kuna, za socijalnu skrb ukupno 11,93 milijuna kuna te za udruge i mlade nešto više od 2,5 milijuna kuna.

Među mnogobrojnim projektima u području zdravstva, u tijeku je dogradnja Specijalne bolnice Stubičke Toplice. Kako ističu iz Županije prva faza koja se odnosila na izgradnju bazena je završena, a riječ je o investiciji od 26 milijuna kuna. Slijedi druga faza, koja je isprojektirana, a uključuje zatvaranje bazena i izgradnju spojnog hala, garderobe, gospodarskog dvorišta i parkirališta.

Tu su i projekti Centra za zdravlje mozga i srca u Krapinskim Toplicama, izgradnja sjedišta Zavoda za hitnu medicinu te Centra za palijativnu skrb Krapinsko-zagorske županije.

Unutar socijalnog programa KZŽ u ovoj godini predviđeno je za pronatalitetni dodatak 300 tisuća kuna, za pomoć obiteljima i samcima 250 tisuća kuna, za provedbu socijalnog plana KZŽ 100 tisuća kuna, za participativni dječji proračun 200 tisuća kuna, za projekt Županija -prijatelj djece 50 tisuća kuna te za provođenje županijske strategije za osobe s invaliditetom 75 tisuća kuna.

U tijeku su i specijalizacije za zdravstvene ustanove, njih stotinjak, od kojih je 78 u tijeku, a za njih 12 traje natječajni postupak.

Kako je sam župan Željko Kolar istaknuo, najveće investicije pojedinačno u Krapinsko -zagorskoj županiji odnose se na zdravstvo te su to investicije u specijalne bolnice.

www.sjever.hr
10.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.