Now Reading:
Planirali ste roštiljati na Uskrs? Nadamo se da imate i rezervni plan – pogledajte prognozu!
Full Article 2 minutes read

Planirali ste roštiljati na Uskrs? Nadamo se da imate i rezervni plan – pogledajte prognozu!

Još nije završio ovaj, a već razmišljamo o idućem vikendu, što je i razumljivo – proslavit ćemo najveći kršćanski blagdan Uskrs, a imat ćemo i dodatan dan za odmor, uskrsni ponedjeljak.

Upravo stoga, provjerili smo što predviđaju prognostičari i možemo li planirati, primjerice, roštiljanje, izlet u prirodu, ugodnu šetnju do rodbine ili prijatelja…
Nažalost, nemamo dobre vijesti!

Iako nam sljedeći tjedan donosi uglavnom suho vrijeme i sve toplije dane, vikend će donijeti novo pogoršanje vremena. Najavljuje to meteorolog Bojan Lipovšćak s N1, ali izgleda da se s njim slažu i drugi.

Idućeg će tjedna biti malo do umjereno oblačno i svakog dana sve toplije. Najviše dnevne temperature u porastu do petka, kad će živa u termometru u unutrašnjosti doseći i 25°C. Na Jadranu uz slabo jugo najviše dnevne temperature u porastu, do 20°C.

U subotu druga slika – promjena vremena, naoblačenje uz buru, pad temperature i mjestimice slaba kiša. Najviše dnevne temperature bit će u unutrašnjosti od 10 do 13, a na Jadranu oko 14°C. Više kiše u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti te Slavoniji i Baranji.
U nedjelju će zapuhati jaka, mjestimice olujna bura koja će se sa sjevernog Jadrana širiti prema jugu. U unutrašnjosti promjenjivo do pretežno oblačno uz temperature oko 10 stupnjeva Celzija.

foto: pixabay
a. kučić/sjever.hr/N1.
10.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.