Now Reading:
FOTO I VIDEO Subotnje jutro u Varaždinu obogatio Obrtnički ulični sajam: bilo je veselo dok je trajalo, a onda su kiša i vjetar rastjerali sve!
Full Article 2 minutes read

FOTO I VIDEO Subotnje jutro u Varaždinu obogatio Obrtnički ulični sajam: bilo je veselo dok je trajalo, a onda su kiša i vjetar rastjerali sve!

Varaždinski obrtnici ove su subote ponovo izašli iz svojih radionica i trgovina, kako bi građanima predstavili proizvode i usluge na proljetnom izdanju Obrtničkog uličnog sajma.

Glavni cilj i svrha Sajma je promocija obrtnika, prezentacija njihove ponude, ali i bogate obrtničke povijesne baštine, a samim time i unapređenje i obogaćivanje turističke ponude grada Varaždina.

Bit će to već 14. manifestacija u organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin uz potporu Grada Varaždina.
-Iznimno mi je drago da su obrtnici izašli ponovo na svoje štandove sa svom svojom ponudom. Danas na sajmu izlažu 23 obrtnika iz Varaždina, Ludbrega, Međimurja – rekao je Boris Kos, predsjednik Udruženja,

Sajam na Franjevačkom trgu je u društvu zamjenice varaždinskog župana Silvije Zagorec obišao gradonačelnik Neven Bosilj.
-Obrtnici su ti koji su još od srednjeg vijeka nosili razvoj grada i drago mi je da i danas imamo puno obrtnika koji doprinose identitetu našeg Varaždina. Grad i obrtnici surađuju na puno načina, dajemo im određene potpore, imamo s njima redovite sastanke, dogovaramo akcije kao što je ova. Uskoro će biti ponovo natječaj za određene potpore i vjerujem da će obrtnici u ovome gradu i dalje egzistirati na način kao što su egzistirali i do sada – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Silvija Zagorec naglasila je kako je obrtništvo snažan pokretač razvoja gospodarstva u Varaždinskoj županiji i kako svi današnji izlagači pokazuju koliko je obrtništvo specifična djelatnost koja zahtijeva puno znanja i entuzijazma kako bi se postigli konačni rezultati.
-Ponosni smo na njih i znamo da su im prošle dvije godine bile iznimno teške, ali vlastitim su znanjem i upornošću uspjeli opstati – kazala je zamjenica i dodala kako je najbitnije da kupujemo domaće, kupujemo lokalno i da na taj način svi zajedno radimo na promociji našeg obrtništva.

Obrtnici su na svojim štandovima ponudili suhomesnate proizvode, balkonsko cvijeće, dječje igračke, ručno rađeni nakit i ukrase, mirisne svijeće i druge proizvode, a građani su štandove obilazili uz glazbenu pratnju tamburaškog sastava Taliri.

Bilo je zanimljivo i veselo dok je trajalo – sajam su, nažalost, prekinuli jak vjetar i kiša.

a.kučić/sjever.hr
09.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.