Now Reading:
U Zlataru potpisani ugovori o dodjeli potpora poljoprivrednicima – Auguštan-Pentek: Povećanjem iznosa potpora i uvođenjem novih mjera poticat ćemo poljoprivredu i dalje
Full Article 2 minutes read

U Zlataru potpisani ugovori o dodjeli potpora poljoprivrednicima – Auguštan-Pentek: Povećanjem iznosa potpora i uvođenjem novih mjera poticat ćemo poljoprivredu i dalje

U uredu gradonačelnice Zlatara Jasenke Auguštan – Pentek u četvrtak je održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli potpora poljoprivrednicima s područja grada Zlatara.

Na javni poziv mogla su se prijaviti poljoprivredna gospodarstva koja imaju sjedište, kao i poljoprivredne površine i proizvodne kapacitete na području Zlatara. Potpore su se dodjeljivale za šest mjera s ciljem proaktivnog i integriranog razvoja poljoprivrede.

Potpore su dodijeljene OPG-u Hruškar Darko i PG-u Škreb Ivan za mjeru razvoj pčelarstva i to svakome po 5.000 kuna te OPG-u Biškup za poticanje ekološke proizvodnje u iznosu od 1.707,51 kuna.

Nositelji poljoprivrednih gospodarstava zahvalili su se Gradu Zlataru i gradonačelnici na prepoznavanju važnosti poljoprivrede, ne samo u smislu razvoja grada, nego i šire zajednice te su naglasili kako će im dodijeljena potpora uvelike pomoći u njihovom radu.

Gradonačelnica Auguštan – Pentek čestitala je korisnicima potpora, poželjevši im mnogo uspjeha u njihovom daljnjem radu te je naglasila da su poljoprivrednici poseban ponos grada Zlatara, kao osobe koje vlastitim radom stvaraju nove proizvode i to u izrazito izazovnom i teškom području.

Također, istaknula je da će Grad Zlatar nastojati i u budućem razdoblju daljnjim povećanjem iznosa potpora poticati poljoprivredu te se nada da će u komunikaciji s poljoprivrednicima, ukoliko bude inicirano, uvesti i nove mjere.

www.sjever.hr
08.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.