Now Reading:
Učitelji i učenici iz Turske, Poljske i Mađarske posjetili ivanečki Muzej planinarstva
Full Article 1 minutes read

Učitelji i učenici iz Turske, Poljske i Mađarske posjetili ivanečki Muzej planinarstva

Muzej planinarstva u Ivancu ugostio je dvadesetak učenika i učitelja iz Turske, Poljske i Mađarske, a riječ je o posjetu u sklopu projekta Erasmus KA +229 „The Trail of The architecture of The Region We Live In“ čiji je nositelj PŠ Tin Ujević Salinovec, a koordinatorica učiteljica Sonja Poljak.

U Muzeju planinarstva učenike je dočekala mag. hist. Ana Škriljevečki koja im je ukratko predstavila djelovanje Muzeja i muzejske zbirke. Budući da je tema projekta tradicijska arhitektura, Škriljevečki se osvrnula na način gradnje muzejske zgrade u kojoj se nalazila prva ivanečka osnovna škola.

Potom su posjetitelji pogledali kratki film „Ivanečke baštinske priče“ u koji su radi lakšeg praćenja stavljeni titlovi na engleskom jeziku. 

Gosti iz triju država u našem će kraju ostati pet dana, a smješteni su u Varaždinu gdje su se već upoznali s obilježjima baroknog graditeljstva.
Sljedećih dana za učenike će se održati radionice vezane uz likovnu umjetnost i digitalne alate u PŠ Salinovec, a planira se posjet Kumrovcu i Trakošćanu.

www.sjever.hr/ivanec.hr
07.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.