Now Reading:
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnog vijeća KZŽ – Za predsjednika imenovan Davor Špoljar
Full Article 2 minutes read

Održana konstituirajuća sjednica Kulturnog vijeća KZŽ – Za predsjednika imenovan Davor Špoljar

U Krapini je u ponedjeljak održana konstituirajuća sjednica 5. saziva Kulturnog vijeća Krapinsko – zagorske županije za period 2022. – 2025. godine.

Za članove 5. saziva Kulturnog vijeća Krapinsko – zagorske županije odabrani su kandidati koji su svojim dosadašnjim stručnim i umjetničkim radom pokazali da mogu pridonijeti kvalitetnijem ostvarivanju ciljeva kulturne politike i mjera za njezino provođenje te predlaganju programa javnih potreba u kulturi za koji se sredstva osiguravaju u proračunu Krapinsko -zagorske županije.

Tako je za područje Glazbe i glazbeno – scenske umjetnosti, a na prijedlog Udruge Modus Vivendi izabran Tomislav Goluban, na prijedlog Općinske knjižnice i čitaonice Bedekovčina za područje Dramske umjetnosti Denis Bosak, na prijedlog Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, za područje Film i kinematografija, Marina Buhin, na prijedlog Društva za prikupljanje, čuvanje i promicanje hrvatske kajkavske baštine – Kajkaviana za područje Knjiga i nakladništvo, Danica Leštek, na prijedlog Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a za područje Likovna umjetnost, Nikolina Ptičar, na prijedlog KUD-a Zagorec Radoboj, za područje Nove medijske kulture i kulturno stvaralaštvo Ivana Hazulin Pospiš te na prijedlog Općinske knjižnice Krapinske Toplice i Gradske knjižnice Pregrada za područje Međunarodna kulturna suradnja i europske integracije, Davor Špoljar.

Nakon međusobnog predstavljanja, članovi Kulturnog vijeća javnim glasovanjem, većinom svih glasova za predsjednika Kulturnog vijeća izabrali su Davora Špoljara a kao njegovu zamjenicu Marinu Buhin.

Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća nazočile su i zamjenica župana Jasna Petek te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec te Barbara Dolenc, službenica u istoimenom Upravnom odjelu.

www.sjever.hr
07.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.