Now Reading:
Grad Zlatar poziva na Proljetne dane kulture – “Odvoji vuru za kulturu” i uživaj u brojnim događanjima
Full Article 3 minutes read

Grad Zlatar poziva na Proljetne dane kulture – “Odvoji vuru za kulturu” i uživaj u brojnim događanjima

Povodom obilježavanja Dana Grada ove će subote u Zlataru početi “Proljetni dani za kulturu: Odvoji vuru za kulturu”.

Program će započeti otvaranjem izložbe likovnih radova “To je moj zlatarski kraj” učenika Osnovne škole Zlatar, Belec i Dječjeg vrtića “Zlatarsko zlato” koju organizira POU Zlatar i izložbe radova članica Udruge žena u Zlataru “Šareni Vuzem v Zlataru” u subotu u Galeriji izvorne umjetnosti Zlatar u 10 sati.

Istog će se dana, s početkom u 18 sati, u sklopu Dana otvorenih vrata KUD-a Belec, otvoriti izložba o KUD-u, a KUD će u nedjelju 10. travnja sudjelovati na misnom slavlju i izložbi te predstavljanju svih sekcija KUD-a.

U ponedjeljak 11. travnja će se pak u OŠ Belec i PŠ Martinščina održati “Kazalište u školi: Basne za nas danas”.

U četvrtak, 21. travnja će se u 19 sati u Galeriji izvorne umjetnosti Zlatar otvoriti izložba slika i skulptura studenata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, a u subotu 23. travnja u 15 sati Moto klub “Wild Riders Goldtown” organizira foto izložbu o povijesti Kluba te će za posjetitelje pripremiti i besplatni gulaš.

Program se nastavlja u ponedjeljak 25. travnja, kada će u zlatarskoj Gradskoj knjižnici s početkom u 18 sati biti održana Noć knjige, a u sklopu koje će biti predstavljena knjiga Božidara Brezinščaka Bagole “Književnim stazama Hrvatskog zagorja”.

U srijedu, 27. travnja Dječji vrtić “Zlatarsko zlato” u 16 sati održat će priredbu “Zlatarsko zlato srce je što kuca” kojom će obilježiti Dan vrtića, a istog dana će se u 19 sati u zlatarskoj Župnoj crkvi UBDM održati koncert Zagrebačkih solista.

U četvrtak, 28. travnja će u zlatarskom vrtiću u 10 sati biti odigrana predstava “Tri praščića”, a sljedeći dan će se u Galeriji izvorne umjetnosti Zlatar u 16 sati održati Svečana sjednica Gradskog vijeća u sklopu koje će se dodjeljivati i javna priznanja Grada. Za kraj programa tog dana, predviđen je koncert grupe Vatra u Parku hrvatske mladeži, a koji će započeti u 20 sati.

Slijedi događanjima bogata subota, pa će se tako u 8 sati ujutro održati “Kolek-kup”, lov ribe udicom na plovak na bajeru Vinipotok. U isto vrijeme će se na igralištu Športskog teniskog kluba Zlatar odigrati otvoreni turnir za parove. Slijedi pauza do 15 sati kada počinje program u Parku hrvatske mladeži s Tradicionalnim dječjim igrama DND-a Zlatar, zatim u 16 sati slijedi nastup Belečkih mažoretkinja, u 16.15 će se dijeliti darovi za djecu rođenu u 2021. godini, a u 16.45 održat će se Kazalište na travi i predstava “Nemaš pojma, Grizlijane” za djecu. Događanja u subotu završavaju predstavom za odrasle “Ja trudnica”.

Zadnjeg dana Proljetnih dana kulture, 1. svibnja, u 8 sati će se u Župnoj crkvi UBDM Zlatar održati Sveta misa povodom Dana Grada, a u 9.30 sati je organizirano pješačenje na Majer.

www.sjever.hr
06.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.