Now Reading:
INSPIRATIVNA PRIČA Josip Deglin iz Visokog zbog raka ostao bez ruke, a danas završava FER
Full Article 2 minutes read

INSPIRATIVNA PRIČA Josip Deglin iz Visokog zbog raka ostao bez ruke, a danas završava FER

Josip Deglin iz Visokog primjer je kako se trud, rad i upornost bez obzira na sve na kraju isplate. Naime, Josipu je s 15 godina dijagnosticiran rak kostiju zbog kojeg mu je amputirana ruka, no hrabar mladić nije odustao, već je danas pred završetkom jednog od najtežih studija u Hrvatskoj, apsolvent je zagrebačkog FER-a.

Josip se s teškom dijagnozom zbog koje mu je amputirana lijeva ruka suočio sa samo 15 godina, a danas, 10 godina poslije apsolvent je FER-a i dijagnoza mu je u mnogočemu promijenila život nabolje, rekao je za portal Živim.hr.

Iako je nakon dijagnoze primio šest kemoterapija, tumor se počeo širiti.

– Kad smo došli na razgovor s liječnikom, on mi je rekao da je glavni cilj spasiti glavu, odnosno spriječiti širenje karcinoma na mozak. Nakon toga se spašava ruka, a tek je na trećem mjestu funkcija ruke – rekao je Josip dodavši kako je nakon još dvije izuzetno jake kemoterapije osjetio veći pomak.

Ipak, liječnici su mu nakon svih kemoterapija rekli da je najbolja opcija amputacija lijeve ruke jer je rak uznapredovao. Iako nije mogao zamisliti takav život, Josip je na to pristao i tada je krenuo drugačiji život.

– Izgubio sam ruku, nisam suzu pustio, sad da plačem zbog gluposti. Nije mi savršen život, ali mislim da mi se lakše nositi s mnogim stvarima jer sam kao mlad dobio čvrste životne temelje – kazao je za Živim.hr.

Josip koji je pred završetkom FER-a želi stvoriti robotsku ruku kako bi ju imao za prvi ples na vjenčanju.

Foto: FB Josip Deglin
www.sjever.hr / zivim.hr
06.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.