Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Nakon kiše dolazi sunce, no nemojte da vas zavara…
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Nakon kiše dolazi sunce, no nemojte da vas zavara…

Početak tjedna donosi razvedravanje i više sunca, pa će i biometeorološke prilike biti bolje nego prethodnih dana. Ipak, nemojte da vas to zavara, jutro će biti itekako hladno.

Prema prognostičarima, vrijeme u ponedjeljak bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Na južnom Jadranu će uz povremeno više oblaka mjestimice biti kiše ili pokojeg pljuska.

Vjetar uglavnom slab jugozapadni, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, još u noći i ujutro podno Velebita umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do -1, a na Jadranu između 2 i 7. Najviša dnevna uglavnom od 8 do 12, a na Jadranu između 13 i 15 °C.

Uz više sunca u odnosu na prethodni dan, biometeorološke prilike će se u većem dijelu zemlje dodatno popraviti te će biti uglavnom povoljne. Malo nepovoljnije od ostatka zemlje bit će na krajnjem jugu zbog prolaznih atmosferskih nestabilnosti. Koncentracija i radni učinak meteoropata tijekom dana bit će zadovoljavajući. Niže temperature zraka tijekom jutra zahtijevat će primjerenu zaštitu od hladnoće, no uz postupan porast temperature zraka i kronični bi bolesnici trebali osjetiti poboljšanje općeg zdravstvenog stanja.

www.sjever.hr / DHMZ
04.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.