Now Reading:
Održana sjednica Odbora za sigurnost u prometu KZŽ – Za predsjednika imenovan Gordan Tramišak
Full Article 2 minutes read

Održana sjednica Odbora za sigurnost u prometu KZŽ – Za predsjednika imenovan Gordan Tramišak

U Krapini je u četvrtak održana prva sjednica Odbora za sigurnost u prometu u novom sazivu.

Članove Odbora sačinjavaju predstavnici ŽUC-a KZŽ, Policijske uprave Krapinsko-zagorske, nadležnog Upravnog odjela županije, predstavnici auto-škola te predstavnici dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola. Za predsjednika novog saziva Odbora imenovan je Gordan Tramišak iz Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije, koji je zamijenio dosadašnjeg predsjednika Ivana Jelenčića.

Sjednici je prisustvovao i župan Željko Kolar, koji je dosadašnjem predsjedniku Jelenčiću zahvalio na dugogodišnjoj odličnoj suradnji i uspješnom vođenju Odbora za sigurnost u prometu KZŽ.

– Savjet za sigurnost u prometu koji je kasnije nastavio s radom pod nazivom Odbor za sigurnost, osnovan je 2002. godine, upravo na inicijativu Ivana Jelenčića. Krapinsko – zagorska županija bila je prva županija u kojoj je osnovan Savjet za promet. Gospodin Jelenčić svojim je radom i iskustvom koje je stekao u praksi bio pokretač niza uspješnih programa i projekata, posebno onih koji se odnose na djecu predškolske i školske dobi – rekao je župan Kolar koji je potom članovima novog saziva Odbora zaželio mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Na 1. sjednici Odbora usvojeno je izvješće o radu Odbora za 2020. godinu, kao i Program rada Odbora za 2022. godinu. Najznačajnije aktivnosti koje će se provoditi u 2022. godini su nastavak provođenja “Programa prometne kulture za najmlađe” (JUMICAR) za učenike 2. razreda osnovnih škola, nastavak edukacije predškolske djece “Promet nije šala ni opasnost mala” te održavanje Prometnog kviza.

Osim toga, provodit će se i druge aktivnosti vezane uz sigurnost prometa, među kojima inicijative i prijedlozi prema nadležnim institucijama vezanim uz zakonska rješenja i određene mjere koje se odnose na sigurnost u prometu, suradnja s Policijskom upravom krapinsko – zagorskom, suradnja s udrugom “Roda” oko korištenja autosjedalica, suradnja s Mrežom udruga Zagor kod provođenja akcije “Bez promila” i slično.

www.sjever.hr
03.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.