Now Reading:
Nedjeljni recept: “smućkajte” prefini čokoladni desert za samo 5 minuta
Full Article 2 minutes read

Nedjeljni recept: “smućkajte” prefini čokoladni desert za samo 5 minuta

Ako ste među onima koji se nakon nedjeljnog ručka obično zažele nečeg slatkog, a nemate volje za pravljenje kompliciranih kolača, ovaj desert će vam se itekako dopasti, piše Zadovoljna.hr.

Isprobajte brzi čokoladni kolač „na čaše”. Riječ je o još jednoj varijanti laganih kolača za koje vam ne treba ni vaga, već će vam kao mjera trebati obična čaša od 2 dcl.

Sastojci:
3 velika jaja
pola čaše šećera
pola čaše kakao praha
1 čaša oštrog brašna
1 čaša kiselog vrhnja
pola čaše ulja
pola vrećice praška za pecivo
2 žlice ekstrakta vanilije (ili 1 vanilin šećer)

Priprema:
Kalup za pečenje (okrugli ili četvrtasti, po želji) namažite s malo ulja ili maslaca i posipajte brašnom. Pećnicu upalite na 180 Celzijevih stupnjeva.

U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke – šećer, kakao, brašno i prašak za pecivo. U drugu posudu ubacite jaja, ulje, kiselo vrhnje i ekstrakt vanilije te miksajte kratko dok se sastojci ne povežu. Zatim ubacite mješavinu suhih sastojaka, miksajte jednu minutu i ulijte u pripremljen kalup za pečenje.

Kolač pecite oko 30 minuta. Gotov je kada se odvoji od rubova kalupa, a kako biste bili sigurni, probodite ga na sredini čačkalicom. Ako na njoj nema mokrih ostataka smjese, kolač je pečen i možete ga izvaditi iz pećnice.

Dobar tek!

Foto: ilustracija / pixabay
www.sjever.hr / zadovoljna.hr
03.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.