Now Reading:
REKONSTRUKCIJA VLADE Nakon što je „izgubio” Zagreb, Filipović bi mogao u vruću stolicu ministra Ćorića?
Full Article 1 minutes read

REKONSTRUKCIJA VLADE Nakon što je „izgubio” Zagreb, Filipović bi mogao u vruću stolicu ministra Ćorića?

Premijer Andrej Plenković izvijestio je jučer da su mu članovi Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a na zajedničkoj sjednici dali mandat za rekonstrukciju vlade, ne otkrivajući rokove, imena i broj ministara koje bi obuhvatila, piše index.hr

Jutarnji list u današnjem tiskanom izdanju piše kako će Plenković maknuti Tomislava Ćorića te da je njegov mogući nasljednik Davor Filipović. Zasad nema nikakve potvrde te informacije.

-Sva tijela stranke dala su mi potporu za promišljanja o rekonstrukciji vlade kako bismo u zadnje dvije i pol godine našeg mandata krenuli osnaženi, osvježeni u ispunjavanju našega programa i realizaciji svih ciljeva koji su pred Hrvatskom – rekao je Plenković jučer nakon zajedničke sjednice stranačkih tijela u Karlovcu.

U medijima se kao potencijalni kandidati za smjenu spominju ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, ministar rada mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović te potpredsjednik vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević.

sjever.hr/index.hr
30.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.