Now Reading:
NAJAVA ODLIČNE SEZONE? Ljeto je pred vratima, a sa za Hrvatsku važnog tržišta stižu dobre vijesti
Full Article 2 minutes read

NAJAVA ODLIČNE SEZONE? Ljeto je pred vratima, a sa za Hrvatsku važnog tržišta stižu dobre vijesti

more-ljeto-dubrovnik

Iz Češke bi u Hrvatsku prema najavama ove godine moglo doći više od lanjskih 775 tisuća turista, a češki touroperatori i drugi partneri šire programe za Hrvatsku vjerujući da će rat u Ukrajini što prije završiti i da neće bitno utjecati na promet, istaknuto je u utorak na ′Hrvatskom danu u Pragu′, prenosi Poslovni.hr.

Tu manifestaciju  je, s ciljem promocije hrvatske turističke ponude na češkom tržištu organiziralo praško predstavništvo Hrvatske turističke zajednice, uz podršku Ministarstva turizma i sporta.

-Češko tržište je jako važno za hrvatski turizam, s kojeg je u 2021. ostvareno 97 posto noćenja iz rekordne 2019., a do sada ove godine već ih je došlo 25 posto više nego u isto vrijeme 2019., i zahvalni smo na tome češkim turistima i partnerima. Želimo zadržati dobru poziciju na tom tržištu i još je i nadograditi s promocijom raznolikosti ponude u Hrvatskoj cijele godine, u što ulazi u luksuzni segment, zdravstveni turizam, sport i drugo – naglasila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

-Strateški cilj na češkom tržištu nam je osim obitelji s djecom, koji najviše dolaze, privući i neke druge skupine putnika, poput mlađih generacija, kao i proširiti sezonu na pred i poslije ljeta, i motivirati ih na dolaske i zbog ‘city break’ programa, gastronomije i drugog, a ne samo sunca i mora te prirode, što je za većinu najveći motiv – istaknuo je Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Kazao je i da Česi najviše dolaze na Makarsku rivijeru, u Istru (Medulin), na Kvarner te u Novalju, najviše traže privatni smještaj, a zatim kampove i hotele, ali i da se sve više zanimaju primjerice za Dalmatinsku zagoru, Slavoniju, Zagreb i drugo.

Za ulazak i nesmetano kretanje po Hrvatskoj turisti ove godine trebaju imati covid potvrdu, a najavio je i iduće promotivne aktivnosti na češkom tržištu, poput promocije neretvanskih lađara i njihove utrke u kolovozu, zbog čega će u Prag doći i lađari te veslati na Vltavi, a u svibnju će se predstaviti i Istra te nova avio linija Split-Prag.

www.sjever.hr / poslovni.hr
30.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.