Now Reading:
Melita Ulama nova je predsjednica klanječkog KUD-a „Antun Mihanović” koje će ove godine obilježiti 40. rođendan
Full Article 2 minutes read

Melita Ulama nova je predsjednica klanječkog KUD-a „Antun Mihanović” koje će ove godine obilježiti 40. rođendan

Članovi KUD-a “Antun Mihanović” Klanjec održali su redovnu izbornu Skupštinu. Nakon teškog razdoblja pandemije, koja je u protekle dvije godine osobito pogodila rad kulturnih amatera, konačno su se okupili u velikom broju i izabrali svoju novu predsjednicu.

U iduće četiri godine na čelu KUD-a bit će njihova članica koja je, kako je sama rekla, u Društvu oduvijek, a to je Melita Ulama.

U svom osvrtu na prošlogodišnje razdoblje dosadašnji predsjednik Goran Iveković istaknuo je kako je KUD unatoč obustavi rada zbog epidemioloških mjera koje su bile na snazi sve do sredine lipnja, a nakon toga zamijenjene mjerom koja je bitno ograničavala rad plesačkih sekcija, ipak u drugoj polovici godine uspio nastaviti s probama uz covid potvrde te sudjelovati u organizaciji i programu Zahvale jeseni.

Po prvi put u Klanjcu su uspjeli organizirati tradicionalni božićno-novogodišnji koncert na otvorenom prostoru Trga Antuna Mihanovića. Zahvalio je svojim kudovcima na uspješnoj i lijepoj suradnji u protekla dva mandata, no zbog svojih zahtjevnih poslovnih obveza koje ima kao direktor Predionice Klanjec, više nije u mogućnosti obnašati ovu lijepu amatersku dužnost, ali ostaje član Upravnog odbora.

U novoizabranom Upravnom odboru zastupljene su sve sekcije. Izabrani članovi su, uz predsjednicu, Goran Iveković, Luka Glas, Stela Pleško, Ilija Kranjčec, Sttela Mlinarić, Damir Vajdić, Snježana Horvatin i Franjo Petek. U Nadzorni odbor kudovci su izabrali Matiju Makeka, Vesnu Pleško i Marinu Lunko.

Iz ovogodišnjeg programa rada vrijedi posebno istaknuti obilježavanje 40. godišnjice Društva koju će sekcije KUD-a obilježiti različitim kulturnim programima tijekom cijele godine, a središnji događaj trebao bi biti održan u lipnju, uz godišnjicu rođenja Antuna Mihanovića čije ime već četiri desetljeća ovak KUD ponosno nosi.

www.sjever.hr/izvor: fb-grad klanjec
28.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.