Now Reading:
Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obišao šatore postavljene za raseljene osobe!
Full Article 2 minutes read

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obišao šatore postavljene za raseljene osobe!

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić danas je u pratnji voditelja Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslava Blažotića i suradnika obišao šatore koji su postavljeni pokraj željezničkog kolodvora u Koprivnici.

Šatore je osiguralo Ravnateljstvo civilne zaštite, a postavili su ih članovi Vatrogasne zajednice KKŽ, u suradnji sa županijskom Stožerom, Stožerom civilne zaštite grada Koprivnice, Službom civilne zaštite Koprivnica i Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Postavljeni šatori će omogućiti prihvat većeg broja raseljenih osoba koje bi potencijalno stigle izvanrednim linijama vlakova, a tranzitiraju kroz našu županiju. Tijekom postupka registracije koji traje određeno vrijeme, tamo će im se pružiti osvježenje, hranu i vodu te potrebnu medicinsku skrb.

Dnevno na području županije tranzitira oko 20 do 60 raseljenih osoba redovnim linijama, kojima volonteri Crvenog križa pružaju osvježenje prilikom stajanja vlakova. Dio njih nastavlja tranzit, a osobe koje nemaju dogovoren smještaj djelatnici Službe civilne zaštite i članovi Vatrogasne zajednice KKŽ prevoze do prihvatnog centra u Varaždinu.

Na području Koprivničko – križevačke županije trenutno boravi 124 raseljenih osoba, a od 26. veljače do danas je kroz županiju tranzitiralo 475 osoba.

Redovno se održavaju koordinacije županijskog Stožera sa svim žurnim službama koje su uključene u prihvat raseljenih osoba, a trenutno je na području županije mobiliziran hotel Picok u Đurđevcu. Ostale osobe nalaze se u privatnim smještajima i hotelu Podravina.

www.sjever.hr/kckzz.hr
24.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.