Now Reading:
KARIKA U LANCU TURISTIČKOG RAZVOJA U Ludbregu otvoreno prvo kamp odmorište – Bilić: Koristimo sve naše prirodne ljepote!
Full Article 3 minutes read

KARIKA U LANCU TURISTIČKOG RAZVOJA U Ludbregu otvoreno prvo kamp odmorište – Bilić: Koristimo sve naše prirodne ljepote!

Ludbreg je od četvrtka bogatiji za prvo kamp odmorište koje je uređeno u sklopu projekta VIA SAINT MARTIN sufinanciranog iz programa Interreg V-A Mađarska – Hrvatska. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 350.000 eura, a veći dio potrošen je u Ludbregu i to upravo na izgradnju ovog sadržaja, ali i na promociju različitih turističkih sadržaja, poput uspostavljanja hodočasničke rute po gradu.

Kako je naglasio gradonačelnik Dubravko Bilić radi se o programu kojeg je Ludbreg u prošlosti puno koristio, a nadaju se da će tako biti i u budućnosti.

-Koliko smo pouzdan partner Republici Mađarskoj u provođenju ovih projekata dokaz je upravo ovaj projekt jer smo mi glavni nositelj, a mađarska općina Zalaszentmárton partner – rekao je Bilić.

S obzirom da u Ludbreg dolazi sve više hodočasnika, ovaj projekt je prilika da im ponude i neke nove sadržaje koji će uključivati OPG-ove, prirodu, razgledavanje i muzeje.

-Upravo kroz ovaj projekt uspjeli smo zaokružiti tu priču vrlo važnu za budućnost, a sam kamp je još jedna naša orijentacija za korištenje svih prirodnih ljepota grada Ludbrega i pokušaj da sve popularniju populaciju kampera zadržimo barem dva dana u Ludbregu – kazao je Bilić te dodao kako je ovo jedino ozbiljno kamp odredište na sjeveru Hrvatske čime doprinose turističkoj ponudi Varaždinske županije.

Iako kamp trenutno ima 17 mjesta, Bilić je izrazio nadu da će ga u sklopu budućih projekata proširiti na dodatnih 75 mjesta i izgraditi bazen.

Turizam je jedna od orijentacijskih točaka budućeg razvoja grada Ludbrega i nadamo se da je ovo još jedan kotačić koji će dobro funkcionirati i doprinijeti dodatnom razvoju grada – zaključio je čelni čovjek Ludbrega.

Andreja Horvat, v.d. direktorica Turističke zajednice Centar svijeta poručila je kako je najveći značaj novootvorenog kampa pozicioniranje i privlačenje jedne posebne niše turista koji do sada u svojim kamperima nisu imali priliku boraviti u Ludbregu.

– Naravno da smo time povećali ukupnu turističku ponudu Ludbrega i uz sve specifičnosti i zanimljivosti koje Ludbreg nudi ovo je nešto posebno novo. Osobito nam je drago što se ovo uklapa u našu viziju outdoor turizma i sve većeg boravka u prirodi – rekla je Horvat dodavši kako Ludbreg nudi puno, od prekrasnog Otoka mladosti, zelenog srca grada, rijeke Bednje pa do svih ostalih specifičnosti koje ima.

Kamp turistima, dodaje Horvat, daje priliku da u Ludbregu ostanu nekoliko dana, vide što im sve nudi i istraže sve njegove zanimljivosti.

Antonija Bedeniković, programska i komunikacijska menadžerica u Zajedničkom tajništvu Mađarska – Hrvatska naglasila je kako je ovo samo jedan od preko sto projekata koje su financirali i podržali u okviru svog programa, a temelj svakog od njih je suradnja i približavanje dviju strana granice.

-Nadamo se da ćemo uskoro imati dodatna sredstva za ovakve lijepe projekte. Zadovoljstvo mi je kada jedan projekt otpratimo od ideje do ovog trenutka kada vidimo konkretne stvari u prirodi i koje su rezultat vrlo vidljivih suradnji – rekla je Bedeniković istaknuvši kako je ovo jedan od primjera gdje se na zajedničkim resursima gradi nešto što će biti za dobrobit jedne i druge strane u ovoj suradnji.

tklopotan / www.sjever.hr
24.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.