Now Reading:
Povodom Svjetskog dana pjesništva – Učenici iz Krapine i Radoboja održali online recital pjesama Side Košutić
Full Article 2 minutes read

Povodom Svjetskog dana pjesništva – Učenici iz Krapine i Radoboja održali online recital pjesama Side Košutić

Povodom obilježavanja 120. godišnjice rođenja Side Košutić i uoči Svjetskog dana pjesništva u petak je održan online recital pjesama Side Košutić, na kojem su sudjelovali i učenici Osnovne škole Augusta Cesarca Krapina.

Dani Side Košutić tradicionalan su recital pjesama koji se održava u Radoboju, rodnom mjestu Side čije ime nosi i tamošnja škola. Susret je inicirala Jasenka Marmilić, stručna suradnica knjižničarka u OŠ Side Košutić u Radoboju, a ostvaren je suradnjom s Gordanom Gregurović Petrović, stručnom suradnicom knjižničarkom u OŠ Augusta Cesarca.

Sudjelovali su Nika, Tara, Leon i Vedran – učenici 8.a razreda iz Krapine te Maja, Sara, Edi, Filip, Mateo i Petar – učenici 7.b, 8.a i 8.b razreda iz Radoboja. Nakon pozdravnih riječi i predstavljanja učenici su se upoznali sa Sidinim životom i djelom, čitali Sidine pjesme posvećene ljubavi prema prirodi i zavičaju, duši, duhovnosti i promišljanjima.

Također, poslušali su i uglazbljenu pjesmu književnice u izvedbi zbora Vrijeskice te sudjelovali u kvizu. Na kraju susreta učenici su, koristeći digitalni alat Mentimeter, izradili oblak riječi te novo iskustvo opisali kao poučno, zanimljivo, zabavno i osjećajno.

Ovom suradničkom aktivnošću promicana je ljubav prema poeziji i čitanju te predstavljeno i njegovano književno stvaralaštvo Side Košutić.

www.sjever.hr / fb OŠ Augusta Cesarca Krapina

Input your search keywords and press Enter.