Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija rad Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije sufinancira sa 465 tisuća kuna
Full Article 3 minutes read

Krapinsko-zagorska županija rad Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije sufinancira sa 465 tisuća kuna

U prostorima Poslovno-tehnološkog inkubatora u Krapini u srijedu je održano potpisivanje 465 tisuća kuna vrijednog ugovora o sufinanciranju rada Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije. Sukladno zakonskoj obvezi prema zakonu o Hrvatskom Crvenom križu 424 tisuće namijenjene su za sufinanciranje rada Crvenog križa, a 41 tisuća biti će utrošena za financiranje rata za kupnju dječjeg kombi vozila.

Tom je prilikom zamjenica župana Jasna Petek istaknula kako je Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije uvijek u vrhu kada se mjeri učinkovitost, djelatnost i uspješnost rada.

-Županija iz svog proračuna izdvaja zakonski postotak koji je obavezan izdvajati za financiranje društva Crvenog križa na području svoje županije, ali isto tako odgovaramo na potrebe društva po pitanju sufinanciranja nabavke prijevoznih sredstava ili osiguravanje prostora za adekvatno djelovanje – kazala je zamjenica župana dodavši kako je Društvo Crvenog križa KZŽ spremno za sve krizne situacije.

Ravnatelj Društva Crvenog križa KZŽ Davor Šimunović istaknuo je kako je Društvo u prošlog godini podijelilo 317 kompleta prve pomoći i letaka srednjim i osnovnim školama i vrtićima, prikupilo je 30 tona pomoći, 21 tonu hrane i higijene te 6 tona odjeće i 1,5 tonu vodu za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji.

-Trenutno nam je veliki problem skladište i vozni park županijskog i gradskog društva koja se nalaze na pet lokacija u gradu – rekao je ravnatelj Šimunović dodavši kako Društvo za plaće samostalno osigurava preko 80%, brine se za park od 7 vozila, a preko projekata Društvo je povuklo 32,5 milijuna kuna.8

msopek/sjever.hr 23.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.