Now Reading:
Varaždinska županija bogatija za 14 novih majstora, a dodijeljene su i priznanja, zahvalnice i Povelje najuspješnijim obrtnicima
Full Article 4 minutes read

Varaždinska županija bogatija za 14 novih majstora, a dodijeljene su i priznanja, zahvalnice i Povelje najuspješnijim obrtnicima

Obrtnička komora Varaždinske županije i ove kao i ranijih godina, upriličila je svečanu podjelu majstorskih diploma u velikoj dvorani Županijske palače u Varaždinu.

Majstorske diplome primilo je 14 novih majstora – 3 elektroinstalatera, 1 kuhar, 1 autolimar, 4 vodoinstalatera, instalatera grijanja i klimatizacije, 1 kozmetičar, 1 autoelektričar, 2 automehaničara te 1 vodoinstalater.

Na svečanosti su podijeljena i priznanja Hrvatske obrtničke komore za 2020. i 2021.godinu koja se dodjeljuju uspješnim i uglednim obrtnicima za poslovna dostignuća i zasluge u razvoju i promicanju obrtništva, kao i pravnima osobama za značajan doprinos razvoju obrtništva. Povelje, priznanja i zahvalnice primila su 23 obrtnika i tri pravne osobe, a dodijeljena su i dva posthumna priznanja.

Zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec istaknula je kako na području županije trenutno radi 3200 obrtnika i ono što je posebno pozitivno je da taj broj stalno raste.

-Čestitam svima koji su položili majstorski ispit jer time su stekli dodatne vještine, znanja i kompetencije i vjerujem da će u narednom periodu upravo ta znanja, vještine i kompetencije prenijeti u nama buduće obrtnike koje će pokazati interes za polaganje majstorskog ispita – izjavila je zamjenica Zagorec.

Dodala je kako će upravo sa tim znanjima, vještinama i kompetencijama znati adekvatno odgovoriti svim izazovima koje se danas nalaze u tržištu rada.

Varaždinska županija već 14 godina uspješno provodi projekat stipendiranja za deficitarna zanimanja. Kroz obrazovni sustav kontinuirano se prate sve potrebe tržišta rada u poduzetništvu, obrtništvu i gospodarstvu i temeljem toga u županiji se provodi upisna politika i poseban se naglasak stavlja na upis učenika za deficitarna zanimanja.

Predsjednik Obrtničke komora Varaždinske županije Mario Milak kazao je kako je danas podijeljeno 14 majstorskih diploma, ali i priznanja, povelje, zahvalnice i priznanja obrtnicima koji su zaslužni za promicanje obrtništva na području Varaždinske županije.

-Najveća zahvala ide Varaždinskoj županiji koja je pomogla obrtnicima za vrijeme COVID-19 krize i dvije obrtničke škole koje obučavaju našu djecu za obrtnička zanimanja, Arboretum Opeke i Srednja strukovna škola Varaždin – rekao je Milak dodavši kako su sva obrtnička zanimanja deficitarna zanimanja.

Milak je naglasio kako su pandemijske godine za varaždinske obrtnike bile dobre jer je u tom razdoblju otvoreno 216 novih obrta, a ove godine otvoreno je 20 obrta.

Vlasnica licitarskog obrta Slavica, Valentina Gladović-Nedić, dobitnica priznanja za postignuće u poslovanju i promicanje obrtništva, naglasila je kako je u obrtu od rođenja, jer se radi o obiteljskom tradicijskom obrtu koji postoji već više od 80 godina.

-Danas tradicijski obrti polako izumiru i ovakve nagrade daju vam vjetar u leđa jer vam pokazuju da ste prepoznati i da se trud koji uložite u posao, isplati – dodala je vlasnica tradicijskog obrta Valentina.

msopek/sjever.hr 22.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.