Now Reading:
“KASTRACIJA SPAŠAVA ŽIVOTE” Priključite se projektu besplatne kastracije mačaka na međimurskom području
Full Article 2 minutes read

“KASTRACIJA SPAŠAVA ŽIVOTE” Priključite se projektu besplatne kastracije mačaka na međimurskom području

Udruga za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote” u suradnji sa veterinarima i donatorima pokrenula je projekt BESPLATNIH KASTRACIJA MAČAKA ženskog spola te je već unatrag 4 godine prijavljeno preko 600 građana i kastrirano preko 800 mačaka. 

Projekt je namijenjen za građane slabijeg imovinskog statusa, umirovljenike, studente i nezaposlene, odnosno za sve one građane koji u ovom trenu nisu u mogućnosti samostalno financirati kastraciju svoje mačke, sa ciljem smanjenja broja mačića koje je iz godine u godinu sve teže udomiti, pa oni vrlo često završe na ulici. 

Pozvani su građani da se odazovu i iskoriste priliku financiranja besplatnih kastracija mačaka ženskog spola. Potrebno je ispuniti ONLINE PRIJAVNICU, te poslati dokument prema kojem je vidljivo da prijavitelj nije u mogućnosti sam financirati kastraciju (potvrda o nezaposlenosti, potvrda o redovnom studiranju, dokazivanje statusa umirovljenika) na e-mail: udrugasklonistedobrote@gmail.com.

Nakon što ste ispunili prijavnicu i poslali dokument kontaktirati će vas volonterka udruge „Sklonište dobrote“ i dogovoriti termin u odabranoj veterinarskoj ambulanti.  Svi prijavljeni građani također će dobiti detaljne upute kako postupiti sa mačkom prije i nakon izvedene kastracije, a za sva pitanja možete se javiti na udrugasklonistedobrote@gmail.com ili na 095 / 380 – 2229.

Zašto kastracija?

“Kastracija spašava živote” slogan je kojeg koriste mnoge udruge za zaštitu životinja kako bi skrenule pozornost na jednu od najbitnijih metoda humanog smanjenja broja napuštenih životinja.

Kastracijom ženke direktno utječete na broj životinja na ulici. Osim toga, kastrirane mačke manje su teritorijalne, manje su agresivne, nemaju potrebu lutati te se samim time smanjuje šansa da se razbole ili stradaju.
Postoji mnogo zdravstvenih razloga zašto bi trebali kastrirati svojeg ljubimca – jedan od njih je da se smanjuje šansa nastanka raznih tumora, a smanjuje se i rizik oboljenja od neizlječivih virusnih bolesti poput mačje side i mačje leukemije.

sjever.hr/sklonistedobrote.hr
22.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.