Now Reading:
VIDEO: Županu Posavcu u Torinu službeno uručena titula Europske regije sporta 2022. za Međimursku županiju
Full Article 2 minutes read

VIDEO: Županu Posavcu u Torinu službeno uručena titula Europske regije sporta 2022. za Međimursku županiju

Kvaliteta međimurskog sporta i sportaša još jednom je međunarodno prepoznata, a Međimurskoj županiji danas je i službeno uručena titula Europske regije sporta 2022.

Svečanosti dodjele nazočio je župan Međimurske županije Matija Posavec zajedno sa generalnim konzulom Republike Hrvatske u Milanu Stjepanom Ribićem i pročelnicom Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Majom Odrčić Mikulić.

U svom obraćanju župan Posavec je rekao kako dolazi iz ponosne i prekrasne županije koju krase prirodne ljepote, županije koja je mirna i pitoma sa mnogo brežuljaka i vinograda, omeđena sa dvije rijeke na samoj granici Mađarske i Slovenije.

-Kao što je regija Pijemont na sjeverozapadu Italije, a u srcu Europe, tako je i Međimurska županija na sjeverozapadu Hrvatske, ali u srcu Europe. U Međimurju su organizirana brojna svjetska prvenstva u ribolovu, speedwayu, trčanju, streljaštvu… U Međimurju treniraju i odmaraju se nacionalne reprezentacije u nogometu, košarci, rukometu. Međimurje je destinacija izvrsnosti iz enogastronomije, regija sa 600 kilometara biciklističkih staza, mnogo povijesnih dvoraca i utvrda, ali i regija sa puno sportaša, rekreativaca i uspješnih mladih ljudi. Dobro došli u Međimurje – Europski regiju sporta. Hvala na ovoj nagradi koju ćemo iskoristiti na najbolji mogući način i opravdati titulu te promovirati Aces Europe organizacije – rekao je Posavec u svom obraćanju u Torinu.

www.sjever.hr
21.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.