Now Reading:
ODLIČNE VIJESTI ZA VOZAČE Ministar Ćorić najavio: Od sutra točimo jeftinije gorivo!
Full Article 3 minutes read

ODLIČNE VIJESTI ZA VOZAČE Ministar Ćorić najavio: Od sutra točimo jeftinije gorivo!

Od sutra jeftinije točimo naše rezervoare, potvrdio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić gostujući u Dnevniku HRT-a.

Kako je naglasio, Vlada je donijela uredbu kojom ukida zelenu naknadu što će dovesti do toga da ćemo od utorka točiti jeftinije gorivo.

-Svakog utorka imamo nove cijene goriva, one se računaju kao prosjek 5 dana prošlog tjedna. Ovaj tjedan je vis-a-vis cijena bio dobar u odnosu na prošli, cijene su pale na referentnim tržištima. Pored toga, koraci Vlade, odnosno naši koraci smanjenja dijela trošarina, s druge strane, ograničavanje marži i s treće strane, ukidanje zelene naknade, dovest će do toga da ćemo od utorka znatno jeftinije točiti naše rezervoare – rekao je Ćorić dodavši kako je riječ o značajnom smanjenju cijena u odnosu na prošli tjedan.

Cijena litre dizela će prema njegovim najavama iznositi nešto više od 12 kuna, cijena litre benzina bit će manja od 12 kuna, a cijena plavog dizela bit će nešto iznad 8 kuna.

Kako je naglasio, zelena naknada ukida se odmah i to ćemo odmah i osjetiti. Na pitanje mogu li građani očekivati da će ovakve cijene potrajati, Ćorić je pojasnio kako cijene sljedećeg utorka ovise o ovom tjednu koji je pred nama.

-Nadamo se da će cijene stagnirati na ovoj razini, da neće doći do značajnijeg povećanja. U svakom slučaju, od utorka je situacija puno relaksiranija. Tome smo se i nadali, u tom smjeru je Vlada RH donosila mjere – kazao je ministar.

Osvrnuo se i na hrvatsku proizvodnju plina koja, kako kaže, raste, a rast će i u narednim godinama. Cilj ove Vlade je, naglašava Ćorić, afirmirati domaću proizvodnju i povećati samodostatnost.

-Hrvatska ni u kakvim uvjetima neće patiti od nedostatka plina – poručio je Ćorić te dodao kako je LNG na Krku apsolutno jamstvo da bez obzira na razvoj događanja na istoku Europe građani neće ostati bez plina.

Prema njegovim riječima, hrvatski građani ne moraju strahovati ni od nestašice hrane jer iako je Ukrajina žitnica Europe, hrvatska proizvodnja relativno je velika i zadovoljava naše potrebe.

Na pitanje kako se boriti protiv sve većih financijskih udara na džepove građana, Ćorić je rekao kako na to treba odgovoriti rastom ekonomije, životnog standarda i plaća građana.

-To je ono na čemu ćemo inzistirati – zaključio je.

www.sjever.hr / HRT
21.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.