Now Reading:
NAJBOLJI UVJETI ZA MAME I BEBE Vrijedna donacija Krapinsko zagorske županije – rodilištu zabočke bolnice uručen najsuvremeniji porođajni krevet u Republici Hrvatskoj
Full Article 3 minutes read

NAJBOLJI UVJETI ZA MAME I BEBE Vrijedna donacija Krapinsko zagorske županije – rodilištu zabočke bolnice uručen najsuvremeniji porođajni krevet u Republici Hrvatskoj

U OB Zabok i bolnicu hrvatskih veterana stigao je novi porođajni krevet, kojeg je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar uručio ginekološkom odjelu zabočke bolnice, a rodiljama će pružati najbolje moguće uvjete prilikom porođaja.

Krapinsko-zagorska županija nastoji svake godine osigurati određenu opremu, što ovisi o potrebama, a time se nastoji osigurati određeni nadstandard, praćenje svih trendova u ginekologiji i porodništvu. Zadnjih godina ulaganja u ovu bolnicu, što se tiče Krapinsko-zagorske županije, odnosno Odjela ginekologije i porodništva su oko 600 tisuća kuna, a vrijednost doniranog porođajnog kreveta iznosi 182 tisuće kuna.

-Mi ne možemo riješiti sve probleme zdravstvenog sustava, ali ono što kao osnivač bolnice možemo, možemo ciljano pomagati i ciljano investirati u opremu koja je bolnici potrebna. Kupnja jednog ovakvog ginekološkog kreveta je zapravo samo nastavak našeg investiranja, i na taj način ćemo omogućiti najbolje moguće uvjete i najviše što je moguće olakšati majki prilikom poroda. Drago mi je što su naše doktorice i doktori u ginekološkom odjelu zadovoljni sa opremom kojom raspolažu, a ona je na europskom nivou – kazao je župan Kolar i dodao kako će i dalje pratiti potrebe bolnice i u dogovoru sa strukom reagirati, jer je to njihova zadaća.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina naglasio je kako bez Krapinsko-zagorske županije koja zabočku bolnicu kontinuirano prati ne bi mogli pružati tako kvalitetnu zdravstvenu uslugu kao što to čine. Njihove tri rađaonice danas su opremljene najmodernijim krevetima i svime što je potrebno kako bi se majka i dijete ugodno osjećali.

– To je prije svega zahvaljujući docentu Furešu koji daje cijelog sebe u posao i svojim entuzijazmom, od donacija do potpore Krapinsko-zagorske županije doprinosi tome da našim trudnicama i rodiljama omogućimo što bolju skrb. Vidimo svakim danom da se bez moderne i kvalitetne medicinske opreme ne može pružati kvalitetna zdravstvena zaštita – poručio je Vančina zaključivši kako su ovom donacijom u iznosu od 181.000 kuna kvalitetnu rodilišta i usluga podigli stepenicu više.

Doc. dr. Rajko Fureš, voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo u OB Zabok zahvalio je Krapinsko-zagorskoj županiji i županu Kolaru na prekrasnom daru koji će pomoći rodiljama.

-Dobili smo najsuvremeniji rađaonski stol koji se trenutno može naći na području Republike Hrvatske. Time ćemo osigurati našim rodiljama najbolje uvjete na porodu. I nadamo se će nam to još više unaprijediti kvalitetu našeg rada i pomoći da zadovoljstvo naših rodilja bude još veće – rekao je dr. Fureš.

Martina Gregurović Šanjug, pročelnica za zdravstvo Krapinsko-zagorske županije kazala je kako je uz Primorsko-goransku, Krapinsko-zagorska jedina Županija – prijatelj djece.

-To obvezuje da o potrebama rodilišta OB Zabok brinemo s posebnom pažnjom. Rodilište ove godine obilježava čak 55 godina uspješnog djelovanja, a više od 20 godina nosi status Rodilište prijatelj djece i zadnjih par godina čini snažne napore da stekne i status Rodilišta – prijatelja majki – rekla je Gregurović Šanjug dodavši kako je rodilište je izuzetno dobro opremljeno, a za to djelomice zaslužne donacije.

Broj poroda u ovoj bolnici kontinuirano raste zadnje tri godine, usprkos svim neprilikama, pa su tako 2019. godine bila 792 poroda, 202. godine 850, a 2021. 902 poroda, pri čemu je rođeno 908 dječaka i djevojčica u ovoj bolnici.

abrkic/sjever.hr
21.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.