Now Reading:
Ova je godina u Varaždinu u znaku Irske, nakon Dana Svetog Patrika slijede Špancirfest i VBV
Full Article 2 minutes read

Ova je godina u Varaždinu u znaku Irske, nakon Dana Svetog Patrika slijede Špancirfest i VBV

U petak je u Varaždin stigao veleposlanik Irske u Republici Hrvatskoj Nj.E. g. Ruaidhri Mark Dowling, koji je s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem obišao manifestaciju Dani Svetog Patrika.

– Lijepo je biti ovdje i imati ovako dobru suradnju s Varaždincima. Vidio sam jučerašnje fotografije i zaista su svi uživali uz ples, glazbu, pivo i hranu. Veselim se večerašnjem programu i zahvaljujem Gradu Varaždinu na organizaciji. Veselim se nastavku suradnju kroz ovu godinu – rekao je veleposlanik Dowling.

Gradonačelnik Bosilj je kazao da su ovo Dani Irske, a ne samo svetog Patrika.

– Jučer je bio Sveti Patrik, sutra je naš Sveti Josip i Irsku i Hrvatsku u ova tri dana spajaju sveci. Želimo pokazati da su Irska i Hrvatska veliki prijatelji, a Grad Varaždin je promotor irske kulture ove godine. Zadovoljstvo mi je što je veleposlanik ovdje, već treći put ove godine. A bit će sigurno još barem tri puta. To pokazuje da podupire suradnju. Imat ćemo suradnju i tijekom Špancirfesta, tijekom Baroknih večeri, imat ćemo gostovanje naših glazbenika u Dublinu, Varaždin će predstavljati Hravtsku na Danu državnosti u Dublinu. Ova kulturna suradnja može pokrenuti gospodarsku i suradnju na nekim drugim poljima – dodao je Bosilj.

Ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik zadovoljan je odazivom građana na trodnevnu manifestaciju.

– Jučer je bio odličan program s mnoštvom ljudi, odličnom glazbom i zabavom, uz irsku pivu i zgrade u zelenom. Danas smo s gradonačelnikom i ambasadorom jer Varaždinske barokne večeri imaju krasnog partnera za ovogodišnje 52. izdanje. Program je gotov, a suradnja na najvišoj razini. Irski barokni ansambl će otvoriti VBV 23. rujna. Bit će i tradicijskih ansambala u off programu – najavio je Rojnik.

Dani Svetog Patrika u Varaždinu završavaju sutra kada Trg slobode postaje nova ‘špica’, a uz kavicu i ostale delicije ugostitelja, Varaždinci The Rocks of Hy-Brasil sviraju već od 11 sati kao zagrijavanje za večernju rock feštu gdje se na pozornici pridružuju već poznatim The Fakin’ Lajsnama od 19 sati uz pravi irski rock – The U2, The Pouges, Thin Lizzy i ostale.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
18.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.