Now Reading:
POČINJE SVJETLOSNI SPEKTAKL U METROPOLI Ne propustite Festival svjetla na više od 30 lokacija u Zagrebu
Full Article 2 minutes read

POČINJE SVJETLOSNI SPEKTAKL U METROPOLI Ne propustite Festival svjetla na više od 30 lokacija u Zagrebu

Na brojnim mjestima u zagrebačkoj povijesnoj jezgri danas počinje ido 20. ožujka trajat će četvrto izdanje Festivala svjetla. Omiljena priredba tako se vraća nakon dvogodišnje stanke te će sigurno pridonijeti oživljavanju gradskih ulica.

Ukupno su rasporedom predviđena 32 programa na 31 lokaciji, a najvažnija ovogodišnja novost svakako je veliko širenje na Donji grad, pa će tako Festival svjetla ugostiti brojni novi trgovi, parkovi i znamenitosti, piše Putovnica.net.

Ostvarena je i suradnja s berlinskim i sarajevskim umjetnicima. Njemački će se gosti predstaviti na pročeljima atrakcija smještenih na Trgu Republike Hrvatske i oko njega, a to su HNK, Muzej za umjetnost i obrt te Muzej Mimara. Svjetlosnu skulpturu susjeda iz BiH, pak, možete vidjeti na Europskom trgu.

Na gornjogradskim lokalitetima ove će se godine bodržati niz spektakularnih svjetlosnih predstava, pa će tako pročelje znamenite barokne crkve svete Katarine oslikavati najljepši vitraji još jedne predivne sakralne građevine – bazilike Majke Božje Bistričke. Nešto dalje, predivni park Grič pretvorit će se u vrt pun čarobnih cvjetova, a projekciju na staroj gradskoj vili pratit će glazba slavne skladateljice Dore Pejačević.

Na tu se glazbenu temu odlično nadovezuje Muzej grada Zagreba, u čijem je dvorištu pripremljena vizualno-glazbena atrakcija Glazbena kutija s proslavljenim hrvatskim opernim divama, a to su Zinka Kunc Milanov, Ljiljana Molnar Talajić, Sena Srebrenka Jurinac i Dragica Carla Martinis.
Dobar glazbeni ugođaj posjetitelje očekuje i na Ljetnoj pozornici Tuškanac, gdje će lasersku predstavu upotpuniti glazba Maksima Mrvice i opere Ero s onoga svijeta, piše Putovnica.

Pripremljen je bogat i zanimljiv program koji možete pogledati OVDJE, a otvorenje će biti održano u srijedu, 16. ožujka u 18 sati kod Hrvatskog narodnog kazališta.

foto: arhiva
www.sjever.hr/putovnica.net
16.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.