Now Reading:
Općina Gornja Stubica raspisala 240 tisuća kuna vrijedan natječaj za financiranje programa ili projekata udruga
Full Article 2 minutes read

Općina Gornja Stubica raspisala 240 tisuća kuna vrijedan natječaj za financiranje programa ili projekata udruga

Općina Gornja Stubica raspisala je javni natječaj za financiranje projekata, programa i manifestacija koje provode udruge sa sjedištem na području općine Gornja Stubica, kao i udruge koje svoje programe realiziraju na području općine ili imaju korisnike s područja općine sukladno Proračunu Općine Gornja Stubica za 2022. godinu i pripadajućim programima.

Za javne potrebe u kulturi sukladno ovom Natječaju udruge mogu prijaviti programe odnosno projekte koji obuhvaćaju sve oblike promicanja glazbenog, plesnog, kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, poticanje i njegovanje tradicijske kulture, razvitka kulturno umjetničkog, glazbenog i plesnog amaterizma; kao i manifestacije koje će pridonijeti zaštiti i očuvanju kulturne baštine, razvitku i promicanju kulturnog života te razvijanju svijesti o važnosti tradicije, uključivanjem što većeg broja ljudi, posebno djece i mladih; pridonijeti promociji Općine; te ostvariti međuopćinsku, međužupanijsku i međunarodnu kulturnu suradnju. Ukupno planirana vrijednost natječaja je 170 tisuća kuna.

Za javne potrebe u području humanitarne skrbi udruge mogu prijaviti prijaviti programe odnosno projekte koji obuhvaćaju pomoć osobama s posebnim potrebama, zaštitu i skrb o starijim osobama, brigu i skrb o djeci – promicanje, razvitak i unapređenje kvalitete života i slobodnog vremena djece i odraslih te programe, projekte i manifestacije koje pridonose obilježavanju, očuvanju i promicanju povijesnih vrednota hrvatskog naroda, projekte koji pridonose psihološkom i socijalnom osnaživanju i podizanju kvalitete života hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, poboljšanje kvalitete života kroz organiziranje sportskih, kulturnih i drugih oblika druženja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Ukupno planirana vrijednost natječaja je 50 tisuća kuna.

Javne potrebe u poljoprivredi i lovstvu podrazumijevaju programe odnosno projekte koji obuhvaćaju edukativne i stručne programe u poljoprivredi i lovstvu kroz održavanje edukativnih radionica, stručnih skupova i predavanja te manifestacija koje pridonose unapređenju i razvoju poljoprivrede i lovstva. Ukupno planirana vrijednost natječaja je 20 tisuća kuna.

Natječaj je otvoren do 13. travnja 2022. godine, a sve dodatne informacije, kao i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na službenoj internet stranici Općine Gornja Stubica.

www.sjever.hr / www.gornjastubica.hr
15.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.