Now Reading:
Poznato lice s televizije danas nastavlja svoju borbu protiv korupcije u Hrvatskom zagorju…
Full Article 2 minutes read

Poznato lice s televizije danas nastavlja svoju borbu protiv korupcije u Hrvatskom zagorju…

Skupština Krapinsko-zagorske županije na sjednici koja će početi za nekoliko sati trebali bi donijeti odluku o novom sastavu Antikorupcijskog povjerenstva. Riječ je o tijelu koje bi trebalo ukazivati na potencijalne probleme u korupciji i kako to rješavati.

A među četiri predložena člana nalazi se i jedno poznato ime koje često viđamo na malim ekranima. Riječ je o dugogodišnjem etabliranom novinaru HRT-a Nikoli Kristiću kojeg je u ovo tijelo predložila udruga Modus Vivendi Stubaki koju je utemeljio i vodi sam Kristić.

Tako bi se on uz još Damira Srebačića iz Bedekovčine, Mirjane Jurman iz Krapine, Ivane Parado iz Donje Stubice te još tri predstavnika političke opozicije trebao naći u Antikorupcijskom povjerenstvu.

Inače, Kristić je dugogodišnji novinar HRT-a, ratni izvjestitelj, urednik i voditelj Dnevnika HTV-a i političkog magazina Spektar u ratnim danima sa 91. na 92. Urednik je sportskog programa HTV-a, sportski komentator, novinar-mentor u Informativnom programu HTV-a te glavni urednik Informativnog programa. Trenutno je novinar-urednik-voditelj u Glazbenim sadržajima HRT-a. Dodajmo i da je od 2010. do 2013. bio predsjednik Transparency Internationala Hrvatska.

Inače, Kristić bi, ako bude potvrđen, trebao samo nastaviti svoju antikorupcijsku aktivnost u Hrvatskom zagorju jer iza sebe već ima jedan mandat u Antikorupcijskom povjerenstvu.

foto: fb- n. kristic
s. kalajdžija/sjever.hr
11.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.