Now Reading:
Župan Kolar podijelio ruže zaposlenicama Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama kojom vladaju žene: To je jedan pozitivan primjer na koji bi se način trebalo ponašati svugdje!
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar podijelio ruže zaposlenicama Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama kojom vladaju žene: To je jedan pozitivan primjer na koji bi se način trebalo ponašati svugdje!

Župan Krapinsko-zagorske županije i ove je godine nastavio lijepu tradiciju i zaposlenice Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice obradovao ružama povodom Međunarodnog dana žena.

Uz čestitku svim ženama, župan Kolar zahvalio im se na svemu onome što rade u svojim životima, kako prema svojoj obitelji, tako i u poslovnom okruženju, kao i ukupnom doprinosu za razvoj društva.

-Mi smo se i ove pandemijske godine fokusirali na naše zdravstvene ustanove kako bi i na ovaj način zahvalili našim zdravstvenim djelatnicama koje već dvije godine rade u nenormalnim i dosad nezabilježenim uvjetima te kako bi skrenuli pozornost na to da žene u nekim djelatnostima još uvijek nisu ravnopravne s muškarcima – poručio je Kolar dodavši kako danas ovdje prezentiraju jedan pozitivan primjer uspješne mlade ravnateljice zdravstvene ustanove u kojoj su preko 70 posto zaposlenih žene i koje drže preko 70 posto rukovodećih mjesta i položaja.

-To je jedna poruka na koji bi se način trebalo ponašati svugdje. Još uvijek ima primjera gdje se žene na razgovorima za posao pitaju planiraju li trudnoću u narednom periodu i planiraju li proširenje obitelji, a isto tako još uvijek ima negativnih primjera gdje za isti posao nemaju istu plaću – rekao je Kolar naglasivši kako je situacija u Hrvatskoj za razliku od zemalja trećeg svijeta vrlo dobra, pogotovo u društvenom sektoru. U tim se zemljama, ističe Kolar, žene još uvijek bore za prava koja imaju žene u Hrvatskoj, pravo glasa, bolje uvjete rada i skraćeno radno vrijeme.

Ravnateljica Specijalne bolnice Krapinske Toplice Željka Žnidarić zahvalila županu na uvođenju tradicije dijeljenja cvijeća povodom Dana žena zaposlenicama bolnice.

-Htio to netko priznati ili ne, jedan cvijet i znak pažnje još više svakoj ženi izmami osmijeh na lice i uljepša nam ovu, možda ne baš tako lijepu svakodnevicu s kojom smo suočeni trenutno. Svim našim zaposlenicima i svim ostalim ženama želim sve najbolje povodom našeg dana – rekla je Žnidarić.

abrkic/sjever.hr
08.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.