Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA I danas hladno, ponegdje uz susnježicu i snijeg
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA I danas hladno, ponegdje uz susnježicu i snijeg

Prema svim je pokazateljima ovogodišnja veljača bila toplija od prosjeka, no kad je riječ o ožujku, situacija je drugačija, bar u ovom njegovom prvom dijelu.
Prognostičari ističu da su temperature nekoliko stupnjeva niže od prosjeka za mjesec kojim klimatološki počinje proljeće, a sudeći prema najavama, neće tako brzo zatopliti.

Prema najavama iz DHMZ-a, danas će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno, ponegdje uz slabu kišu i susnježicu, a u gorskim područjima snijeg. Bit će i sunčanih razdoblja.
Na Jadranu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku.

Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita i Biokova s olujnim udarima.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -1, uz obalu od 0 do 4, na jugu i otocima od 4 do 7 °C. Najviša dnevna temperatura u nizinama uglavnom između 4 i 8, u gorju od 0 do 3, a na Jadranu od 8 do 12 °C.

Biometeorološka prognoza za utorak

Dan će biti uglavnom manje oblačan nego prethodnih dana, što će se pozitivno odraziti na raspoloženje kod svih ljudi. No jutro će u cijeloj zemlji biti hladnije od nekoliko prethodnih, pa i dalje stoji upozorenje kroničnim bolesnicima na zaštitu od hladnoće. Mjestimična oborina na granici kiše i snijega u središnjoj Hrvatskoj upotpunit će dojam hladnog dana.

www.sjever.hrDHMZ
08.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.