Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Ako ste se nadali sunčanom vikendu s proljetnim temperaturama nemamo dobre vijesti
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Ako ste se nadali sunčanom vikendu s proljetnim temperaturama nemamo dobre vijesti

Ako ste se nadali sunčanom vikendu s pravim proljetnim temperaturama, moramo vas razočarati – prognostičari upozoravaju da će prva polovica ožujka biti neuobičajeno hladna.

Prema prognozi DHMZ-a, u subotu će biti umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i razmjerno hladno. U gorju će mjestimice padati uglavnom slab snijeg, samo lokalno u unutrašnjosti moguće oborine na granici kiše i snijega, a ponajprije na krajnjem jugu i malo kiše. Najviše sunčanog vremena bit će na sjevernome Jadranu, osobito u Istri.

Vjetar umjeren, lokalno i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura mjestimice s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do -1, na Jadranu od 2 do 6, a najviša dnevna uglavnom između 2 i 7, na Jadranu od 9 do 12 °C.

U cijeloj zemlji će vrijeme, oblačnije nego prethodnog dana i s mjestimičnim malim količinama oborine, nepovoljno utjecati na raspoloženje kod meteoropata. Moguća je nesanica, glavobolja i razdražljivost. Vjetar će svuda ojačati, i pojačati osjet hladnoće, pa se osobito reumatičarima, plućnim i bolesnicima od kardiovaskularnih bolesti savjetuje pojačana zaštita od hladnoće.

www.sjever.hr / DHMZ
05.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.