Now Reading:
U Međimurju novih 68 zaraženih, ima i preminulih
Full Article 2 minutes read

U Međimurju novih 68 zaraženih, ima i preminulih

laboratorij

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 154 uzorka, od čega su evidentirana 54 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 u Međimurskoj županiji, što je 35,1 posto pozitivnih od broja testiranih.

Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je osam pozitivnih pacijenata na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod jedne osobe s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji, dok je na temelju kliničke slike SARS-Cov-2 dijagnosticiran kod pet osoba.

U protekla 24 sata oporavilo se 87 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 607. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 117 048 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 35 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, otpušteno je 5 osoba, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji. Preminula su dvojica muškaraca starih 80 i 82 godine.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

www.sjever.hr
03.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.