Now Reading:
PRODANA SBERBANKA Evo tko ju je kupio za 71 milijun kuna – mijenja ime i logo
Full Article 2 minutes read

PRODANA SBERBANKA Evo tko ju je kupio za 71 milijun kuna – mijenja ime i logo

-Situacija oko Sberbanka se smirila – rekao je danas na konferenciji za novinare premijer Andrej Plenković te dodao da je sinoć donesena odluka o sanaciji banke.

Likvidacija bi financijski bila loša za štediše i za samu banku, ali i naš financijski sustav jer bi Agencija za depozit trebala isplatiti do 3.8 milijardi kuna – rekao je Plenković, a prenosi Index.

– HPB je reagirala i bila je spremna preuzeti Sberbanku Hrvatska. To umiruje sve štediše, nema potrebe da itko podiže sredstva, ona je od danas dio grupacije HPB-a. Želim zahvaliti ministru financija, guverneru, cijeli vikend smo radili. Smatramo da smo s ovim potezom vrlo brzo smirili situaciju oko eventualne propasti banke, ona ima preko 11 milijardi kuna imovine. Štediše su se sad dovele u poziciju da ne postoji rizik za njihov novac – rekao je te dodao da je HPB osnažena i da će imati osam posto na bankarskom tržištu.

Šef HNB-a Boris Vujčić rekao je da se jučer otvorio proces sanacije, piše Index.
-U idućim danima ćete vidjeti i odluke kako će se zvati nova banka. Promijenit će ime i logo, u jednom trenutku doći će do spajanja s HPB-om, ali ne dok se ne uvede euro – rekao je Vujčić dodavši da je HPB platio banku 71 milijun kuna.

www.sjever.hr/index.hr
02.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.