Now Reading:
Pogon Varteksa u Novom Marofu kupila međimurska tvrtka SOLEKTRA d.o.o. – Babić: Postignuta je fer cijena, a dobivenim novcem vratili smo kredite i isplatili plaće zaposlenicima
Full Article 2 minutes read

Pogon Varteksa u Novom Marofu kupila međimurska tvrtka SOLEKTRA d.o.o. – Babić: Postignuta je fer cijena, a dobivenim novcem vratili smo kredite i isplatili plaće zaposlenicima

Kako neslužbeno doznajemo, tvrtka SOLEKTRA d.o.o. kupac je nekadašnjeg pogona Varteks u Novom Marofu, a koji se prostire na 33.389 četvornih metara.

Naime, kao što su priopćili iz Varteksa d.d., iako nisu naveli ime kupca, potpisan je ugovor o kupoprodaji nekadašnjeg pogona tvrtke Varteks. Riječ je o pogonu u kojem je proizvodnja obustavljena prije više od desetljeća, a prodaja nekretnine dio je plana monetizacije neaktivne imovine u cilju povećanja solventnost i očuvanja financijske stabilnosti tvrtke Varteks d.d..

-Postignuta kupoprodajna cijena u skladu je s fer tržišnom vrijednosti nekretnine, a Varteks je sredstva dobivena prodajom iskoristio za vraćanje dugoročnih kredita banaka te za isplatu plaća zaposlenicima. Varteks d.d. i u 2022. godini fokusiran je na očuvanje radnih mjesta i održavanje stabilnih novčanih tokova. Nastavlja se restrukturiranje i optimizacija poslovnih procesa i prodaja neaktivne imovine, a paralelno smo posvećeni aktivnostima snaženja vlastitog modnog brenda – komentirao je Tomislav Babić, predsjednik Uprave Varteksa.

Novi vlasnik, SOLEKTRA d.o.o. tvrtka je koja se bavi proizvodnjom uređaja za distribuciju i kontrolu električne energije. Riječ je o poslovnom subjektu koji je tijekom posljednje dvije godine poslovao s dobiti, pa su tako u 2020. godini ostvarili ukupni godišnji prihod u iznosu od 10.312.686,00 kuna. Isto tako su i povećali broj zaposlenih, a kojih je do 2020. godine bilo 17.

www.sjever.hr

02.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.